StoryEditor
Putovanjasuper ideje i savjeti

'Psst, nemojte nikome reći': Australka na svom blogu otkriva sve čari Lijepe naše za koje mnogi Hrvati nisu ni čuli, a čitateljima je otkrila i 'najveću tajnu koju znaju samo lokalci'

Piše T.S.M.
31. srpnja 2017. - 15:33
otok_vis13-210812

Uistinu detaljan i dobro razrađen pregled prirodnih i kulturnih atrakcija Lijepe naše našao se na stranici Chasing the Donkey koju vodi Australka Sarah-Jane Begonja.

Kako stoji na stranici, ova stručnjakinja za marketing zaljubila se u Hrvatsku 2000. godine i sad svima koji žele putovati u našu zemlju dijeli savjete i ideje do mojih možda sami ne bi tako lako došli. Jedna od njih je i 'najveća tajna' koju znaju samo lokalci - a to je da je ljetovanje na našoj obali najljepše u rujnu. 'Pssst, nemojte nikome reći', dodala je zavjerenički.

A otkrila je još puno toga, pa tako donosi i popis manje razvikanih destinacija koje bi svakako trebalo vidjeti - Nin, Omiš, Starigrad Paklenica, Konavle... - donosi popis najboljih restorana kao i najzanimljivijih festivala kroz cijelu godinu. Na ovoj stranici je i popis ideja za nesvakidašnje aktivnosti, a na njemu su se našli mužnja magaraca na Pelješcu, flyboarding u Kaštelima, šetnja kroz Titove tunele u Nacionalnom parku Paklenica, plivanje s konjima (da, konjima) na Murteru, utrke magaraca u mjestu Sali...

Sve u svemu, stranica nudi obilje informacija koje će dobro doći čak 'domaćima9, osobito onima koji se odluče dio godišnjeg provesti van mjesta u kojem inače ljetuju.

#SD LITO

Izdvojeno

02. srpanj 2020 13:33