StoryEditorOCM
Prostorijamade in croatia

Nakon što je osvojila svijet, Kvadra stiže i u Split

Piše PSD.
7. rujna 2012. - 14:51

Dok smo svakodnevno bombardirani lošim vijestima o stanju hrvatskoga gospodarstva, pravo je zadovoljstvo pisati članak o uspješnom domaćem brendu, i to iz gotovo nevidljive industrije namještaja, koji k tome još i širi svoje poslovanje! A povod je i više nego zanimljiv, naime, sljedećeg se tjedna, ili preciznije 15. rujna, u City Centeru One otvara prva splitska trgovina “Kvadra Designa”, brenda ojastučenog namještaja iz Sv. Križa Začretja.

- Širenjem maloprodajnog lanca prema jugu Hrvatske, “Kvadra” odgovara na potražnju i upite građana iz regije, približavajući im mogućnost kupnje dizajniranih garnitura za razvlačenje i sjedenje, te naslonjača, našeg vlastitog dizajna i proizvodnje. Od sredine rujna na drugom katu trgovačkog centra CITY CENTER One Split, posjetitelji našeg salona moći će uživo isprobavati garniture, a među raznovrsnom ponudom izabrati vrstu i boju tkanina te koža za njihovo presvlačenje - kazao nam je Tomislav Knezović, vlasnik i direktor “Kvadre” d.o.o.

Ni današnja kriza nije nam bila argument za stajanje,
posebice jer imamo za cilj postati globalni brend
- kaže Tomislav Knezović, direktor ‘Kvadre’
Asortiman “Kvadra Designa” bit će izložen na 200-tinjak metara kvadratnih, dok će u drugoj polovici trgovine posjetitelji moći birati “Perfectine” proizvode, odnosno kvalitetne madrace, podnice, jastuke te namještaj za spavaće i dnevne sobe.

Korak po korak

Inače, “Kvadra” d.o.o. počela je rad u srpnju 2009. kada je otvorila prvi maloprodajni salon pokućstva u Trgovačkom centru “Solidum” u Zagrebu s ponudom uvoznog programa. Ulaganje u vlastitu proizvodnju pokrenuto je u kolovozu iduće godine i iznosilo je 20 milijuna kuna. Vlasnici su stalno ulagali u tvrtku, pa su prošle godine dovršili poslovno-proizvodni objekt u Sv. Križu Začretju koji se proteže na pet tisuća metara kvadratnih i opremljen je najsuvremenijom tehnologijom, a svoj rast, ulaganje u razvoj i promociju temeljili su isključivo na vlastitim financijskim sredstvima.

“Kvadra” danas zapošljava 81 djelatnika, a ima potrebu i za novim ljudima, no kvalitetnih ljudskih resursa iz segmenta proizvodnje namještaja, kako doznajemo, manjka u Hrvatskoj, jer je riječ o specifičnoj i vrlo zahtjevnoj djelatnosti.

- Ni sadašnja kriza nije nam bila argument za stajanje. Svjesni smo da je za razvoj dobrog proizvoda potrebno uložiti vrijeme i znanje. Kako “Kvadra” želi postati globalni brend, a to je nakon sajma u Koelnu ove godine počela i ostvarivati, nadam se da će za par godina Hrvatska u svijetu biti poznata, osim po sportu i prirodnim ljepotama, i po odličnim garniturama iz “Kvadre” - kaže Tomislav Knezović, koji je u skladu s tim ciljem uspostavio visok standard kvalitete i uslužnost prema kupcima još kao vlasnik “Perfecte”, koja je danas sastavni dio švedske grupacije “Hilding Anders” - europskog lidera u proizvodnji madraca i kreveta.

Povodom otvorenja Kvadra i Perfecta daju popust od 20 posto
na cjelokupni asortiman. Akcija vrijedi do kraja rujna
Da njegove izjave o globalnom pozicioniranju “Kvadre” nisu nekakve nerealne romantičarske tlapnje ili jeftina samoreklama svjedoče konkretna postignuća. Naime, prošle jeseni “Kvadra Design” predstavio je svoju prvu kolekciju na Sajmu namještaja “Ambienta” u Zagrebu, a potom i na Međunarodnom sajmu namještaja u Beogradu, na kojem je njihov krevet revolve nagrađen Zlatnim ključem. U ožujku ove godine krevetu “revolve” dodijeljena je i ugledna nagrada “Red Dot” od vrhunskih svjetskih stručnjaka za inovaciju i dizajn.

Nakon samo sedam mjeseci od početka proizvodnje, kolekcija od sedam “Kvadrinih garnitura” bila je lansirana na najvećem svjetskom sajmu namještaja IMM Cologne, što je rezultiralo početkom izvoza na tržišta Azije i Europe.

Popularnost njihovih proizvoda potvrđuje i sve veći broj etabliranih tvrtki koje svoje poslovne prostore opremaju ovim namještajem, čime su zakoračili i u segment opremanja javnih objekata. A zahvaljujući novoj trgovini u popularnom splitskom shopping centru “Kvadra” je sada još jedan korak bliže dalmatinskom tržištu koje će, sigurni smo, znati prepoznati kvalitetu njihove ponude te estetiku i funkcionalnost dizajna koji odlično korespondira suvremenom načinu života.        

siniša jović
snimila Sandra šimunović/CROPIX

Iznenađenja već u listopadu

Dinamičan zamah u dizajniranju ojastučenog namještaja u “Kvadra Designu” obećava nam i novu, posve modularnu kolekciju – Match i Cloud, dizajn arhitektice Sanje Knezović, te novi adut za opremanje poslovnih interijera Domino, dizajniran od Numen/ForUse. Ova iznenađenja iz “Kvadra Designa” prezentirat će se ovog listopada na zagrebačkom sajmu namještaja “Ambienta”, dok će se međunarodna premijera održati na IMM Cologne u siječnju 2013., najvećem svjetskom okupljalištu industrije namještaja.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 07:20