StoryEditorOCM
Prostorijau zagrebu će 27. ožujka biti održana treća po redu prodaja nekretnina na dražbi

Najskuplja nekretnina u Šibeniku

Piše PSD.
19. ožujka 2010. - 12:51

U organizaciji zagrebačke tvrtke Aukcija nekretnina, inače članice mreže “Euro Property Auctions” iz Londona, i portala CentarNekretnina, u Zagrebu će se za tjedan dana (27. ožujka) u Hotelu “Antunović” održati treća po redu aukcija nekretnina.

Novi način u posredovanju prometa nekretninama prvi put u Hrvatskoj uvela je upravo tvrtka Aukcija nekretnina u rujnu prošle godine, a u prosincu je održana još jedna, kad je uslijedila i prva prodaja.

Na trećoj po redu aukciji bit će ponuđene ukupno 54 nekretnine svrstane u stambene i komercijalne, iz svih krajeva Hrvatske, od Zagreba i varaždinskog područja, Istre i Slavonije, do četiriju dalmatinskih županija.

U ponudi su stambeni prostori, među kojima i stan u Zagrebu površine 36 kvadrata s početnom cijenom od 60.000 eura, inače najnižom na aukciji, potom kamena kuća u mjestu Nerežišćima na Braču, s konobom i potpuno uređenim apartmanom na katu i terasom s cijenom od 80.000 eura.

Sa srednjodalmatinskog područja u ponudi su još stan u novogradnji na otoku Čiovu kod Trogira površine 93,27 kvadrata s cijenom od 170.000 eura, te dva stana u novogradnji u Podstrani od 51,73 kvadrata s cijenom od 105.000 eura i od 70 kvadrata s početnom cijenom od 140.000 eura.

Zainteresirani za poslovne objekte primijetit će ponuđenu poslovnu zgradu u Zagrebu površine 458 kvadrata s početnom cijenom od 885.000 eura, kao i hotel “Vila Garić” u Moslavini kod Kutine kojemu je startna cijena 1,2 milijuna eura. S istarskog područja nude se vile, građevinska zemljišta, ali i vinski podrumi. Vinski podrum u Motovunu (gotovo 3000 kvadrata zatvorenog i otvorenog prostora) ima početnu cijenu od 1,1 milijun eura.

Također u Istri, u mjestu Kaštel kod Buja, prodaje se građevinsko zemljište površine 16.100 kvadrata, početna cijena 1,1 milijun eura. S početnom cijenom od 2,4 milijuna eura, među najviše procijenjenim nekretninama jest građevinsko zemljište na predjelu Meterize u Šibeniku.

Riječ je o površini nešto većoj od 13.000 kvadrata, na kojoj je prema planskoj dokumentaciji moguća stambena izgradnja. Organizator prije svega očekuje da će se aukcije nekretnina, u svijetu odavno prisutne, ustaliti i u Hrvatskoj, za što postoje veliki izgledi sudeći po bazi registriranih korisnika “Aukcije nekretnina” koja broji više od tisuću kupaca, te interesu za internetsku stranicu pokazanu u stotinjak zemalja, navodi direktor tvrtke Goran Križanec.

Aukcije će se i dalje održavati s osnovnim ciljem okupljanja prodavatelja i kupaca na istome mjestu, ali i njihova educiranja, kako bi i jedni i drugi bili realniji u inače prevelikim očekivanjima u određivanju i postizanju cijena, komentirao je Križanec.

piše jadranka matić

Nadmetanje telefonom

U nadmetanju na aukciji može se sudjelovati i telefonom, za što se potrebno registrirati prije aukcije. Osim toga, najkasnije dva dana prije aukcije, na bankovni račun organizatora treba uplatiti jamčevinu u iznosu od 10 posto iznosa navedenog u katalogu za određenu nekretninu. U slučaju da se kupoprodaja ne realizira, uplaćena jamčevina vraća se u roku od dva radna dana nakon aukcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 05:01