StoryEditorOCM
Promo arhivKAZALIŠNA SEZONA

Kultni cabaret "Splićanke" zbog iznimnog interesa publike - u dvorani "Lora"!<br />  

Piše Promo
30. rujna 2019. - 11:41

Iako je nedavno održana predstava "Splićanke" na Tvrđavi Gripe najavljena kao posljednja ponovno je izazvala najveću pozornost publike te se tražila karta više.
Za sve vas koji ste bili spriječeni pogledati ih na Gripama na vaše traženje GKM Split odlučio je još jednom zaigrati ovu predstavu te s njom otvoriti sezonu kazališnih predstava u Lori u nedjelju 6. listopada u 19:30 sati.


Fenomen "Splićanki"  nije naučna fantazija već vrlo jednostavna računica - izvrsna predstava s izvrsnom glumačkom postavom prema tekstu i u režiji jedinstvenog Ivana Lea Leme koja svoju popularnost duguje upravo Vama draga publiko, jer Vaše pohvale najzaslužnije su za vjetar u leđa koji su "Splićanke" kao rijetko koja predstava u Splitu dobile.
Mnogi stalni posjetitelji predstava u organizaciji Amadeus events-a ovu predstavu su pogledali i po nekoliko puta što je najbolji pokazatelj da publika "Splićanke" naprosto obožava.
Izvrsnu glumačku postavu kao rođenu za ovu predstavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno mlada zvijezda splitskog glumišta Ana Uršula Najev.

A one same redom će Vam reći kako guštaju igrati Splićanke kao nijednu predstavu dosad dok vrsno isprepliću na pozornici glumu, ples i pjevanje!
A tko su Splićanke? I zašto ne smijete propustiti ovu priliku da pogledate ovu jedinstvenu predstavu ukoliko to još niste?
Ivan Leo Lemo, autor i režiser:
Ova predstava postoji iz nekoliko jednostavnih razloga. Prvi razlog je pokušaj skromnog doprinosa amortiziranju i anuliranju patrijarhalnih naivnosti koje još zapljuskuju obale našeg grada i društva. Osim toga ova predstava pokušava pomoći borbi protiv raznih strahova i inhibicija kojima opterećujemo naš um i naše srce. Također, cilj nam je i oraspoložiti sebe i publiku jer baš smo sve mrgodniji i mrgodniji, a to stvarno nema smisla pošto će na kraju sve biti u redu. I u našoj scenskoj igri i u igri života. I nadasve, Cabaret Splićanke posvećen je Splićankama! One su mediteranske kraljice i lipo ih je vidit nasmijane i inspirirane.

Cabaret 'Splićanke' je omnibus od pet ispovjednih priča Splićanki ispričanih u maniri stand up komedije s pratećom pjesmom i glamuroznom plesnom točkom u koreografiji svjetski poznatog Lea Mujića. Predstava satirizira i ironizira mane današnjeg Splita i Dalmacije u kojima će se mnogi prepoznati.

I zato pozivamo vas da se pridružite heroinama, poslušate njihove priče i prepustite se pjesmi i plesu. Ostavite na trenutak mučne teme i pogledajte stvarnost kroz suze - od smijeha naravno! 
Jer svatko od nas krije po jednu Splićanku u sebi!
Ulaznice su u prodaji po cijeni 80 kn, a za sve studente i umirovljenike uz popust od 25% cijena ulaznice je 60 kn.
Prodaja ulaznica: blagajna dvorane "Lora" svaki dan od 30. rujna (ponedjeljak) u vremenu od 16 do 19 sati  te online na www.croatia-tickets.com

Informacije i rezervacije na +385 91 972 0540

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:17