StoryEditorOCM
Promo arhivuz orkestar od 14 sjajnih glazbenika

4 Tenora održala veličanstveni koncert u Ljubljani

Piše PROMO
22. veljače 2019. - 10:33

Poznati po izvođenju najljepših kancona, opernih arija i evergreena u svom prepoznatljivom stilu sa zabavnim najavama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pripremili su glazbeni spektakl u Ljubljani koji je bio jedna nova razina!

Naša 4 Tenora, Vladimir Garić, Đani Stipaničev, Marko Pecotić i Filip Hozjak priredili su veličanstveni koncert u Cankarjevu domu i oduševili publiku koja je dočekala kraj koncerta na nogama pjevajući s Tenorima bezvremenske pjesme!

Bio je to koncert u glazbenom hramu na kojem se sve spojilo, od sjajnih izvođača, orkestra, publike koja se odlično razumije u glazbu i spremna je nagraditi svaku veliku izvedbu s kojima je ovaj koncert obilovao i sjajne koncertne dvorane koja omogućuje odlične uvjete za nastup.

Publika je još dugo nakon koncerta ostala pljeskati tražeći dodatne bisove i uživati u glazbenoj čaroliji koju su im Tenori priredili. Ovaj velik glazbeni ispit Tenori su sjajno položili i pokazali da se od njih mogu i dalje očekivati veliki koncerti. Dio ove čarolije možete vidjeti na fotografijama Simonea Di Luca.

Bila je to jedna od onih večeri koje ostaju u našem trajnom sjećanju. Najljepša pozornica na ovim prostorima, sjajna i 'pismena' publika, izvrstan orkestar te veoma raspoloženi kolege bili su dovoljan razlog za "standing ovation" nakon tradicionalnog "O sole mio" izvedenog na kraju koncerta- rekao je pjevač Đani Stpaničev.

 

 

Cankarijev dom je pokazao da je s pravom najrespektabilniji prostor na našem širem području. Opravdao je sva naša očekivanja, a po reakcijama publike nismo ni mi bili za bacit. Velike pripreme i u prvom redu požrtvovnost i profesionalnost našeg Dinka Appelta urodila je plodom i pokazali smo i sebi i publici da smo spremni za novu etapu projekta 4 Tenora. Projekt 4 Tenors je upravo počeo ulazom na velika vrata Cankarijevog doma- zaključio je Marko Pecotić o koncertu.

Priprema za koncert je dugo trajala s obzirom da su tenori željeli ponuditi publici puni zvuk orkestra koji će ih pratiti. Idealnijeg mjesta od najprestižnijeg koncertnog prostora u Sloveniji nije bilo! Cankarjev dom je bio pun do zadnjeg mjesta gdje je publika ovacijama ispratila tenore sa pozornice. Cijeli doživljaj veličanstvenosti upotpunio je novi orkestar od 14 sjajnih glazbenika s kojim će dirigirati Dinko Appelt i koji će od sad pratiti tenore na svim većim koncertima!

Tenori i dalje nastavljaju radno, te nakon njihovih sjajnih pjesama "Sve je tvoje" i "Pričaj mi" u pripremama je nova pjesma u izdanju Scardone!

Pred Tenorima je sada cijeli niz koncerata jer vlada veliki interes za njiima i velika ljetna turneja na Jadranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:55