StoryEditorOCM
Promo arhiv5 dana trajanja

Mediteranski festival knjige vas poziva na splitske Gripe

Piše PR
2. svibnja 2017. - 10:00
FBAds120

Mediteranski festival knjige ili skraćeno mfk, cjeloviti je festival knjige koji će se održati u velikoj dvorani Gripe u Splitu od 3. do 7. svibnja te tako, po prvi put u Dalmaciji, na jednom mjestu združiti izdavače knjiga, autore i - sve ljubitelje pisane riječi.

Ulaz je slobodan, a posjetitelje tijekom 5 dana trajanja Festivala očekuje vrlo raznolik program. Osim zanimljivih panel diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova, posjetitelji će imati priliku i nabaviti knjige po promotivnim cijenama. Izbora neće manjkati s obzirom da će na Festivalu sudjelovati više od 40 nakladnika iz Hrvatske te će biti predstavljeno preko 10.000 novih naslova.

Program prvog MFK odvija se u okviru programskih linija Bellatristika - za beletristiku, Mudri libri - za publicistiku, Mediteranski brevijar - za panel diskusije na temu Mediterana, Kolibrić - za dječji program, Mare Nostrum - za inozemni program te Med i teran - za poeziju. Taj se dio programa odvija u dvorani Gripe te svečanoj sali, za ovu priliku prozvanu - bookvarij.

OffGripe program odvija se u večernjim terminima, na trećoj pozornici u neposrednom susjedstvu - kafiću Cukarin Gripe.

Dječji program šarolik je kako u sadržaju tako i u dobnim skupinama za koje je namijenjen. U Kolibrić programu se tako, između ostalog, predstavlja Gaturrova radionica crtanja stripa, igrokaz Nikoline Jurišić 'Kikica i Donko' u suradnji s učenicima 4. razreda o.š. Lučac, zatim u planu su predstavljanja dječjih knjiga te znanstvene radionice poput Izuma koji su promijenili svijet ili pak 77 kuhinjskih pokusa koje će uživo demonstrirati Ivana Marić Zerdun.

Mediteranski festival knjige organizira Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Splita te uz potporu brojnih partnera kao što su Javna ustanova Športski objekti Split, Turistička zajednica Grada Splita, Foto klub Split, Hotel Zagreb - Split, Cukarin Gripe, Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, Europlakat, Mandis, HDS ZAMP, INA, Hrvatska posšta, Galeb, Barcaffè Black&Easy, CedevitaGo i Kala.

Više informacija i detaljan program možete pronaći na www.mfk.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:46