StoryEditorOCM
Promo arhivMILJENIK PUBLIKE

Zijah Sokolović ponovno u Splitu

Piše Croatia Tickets
15. travnja 2017. - 02:01
meduigre 1

U četvrtak 20.04.2017. u organizaciji Glazbene mladeži Split u dvorani Lora u Splitu, gostuje poznati i širokoj publici omiljen bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović s predstavom “Međuigre od 0-24”.

Ovaj kolaž sastavljen je od mnoštva razmišljanja o naizgled nevažnim stvarčicama u životu koje se svakome od nas zbivaju…

Zijah Sokolović s već poznatom scenografijom – sam na pozornici, bez svjetlosnih i zvučnih efekata, stolica, stol i čaša vode – uvijek iznova oduševljava publiku svojim zavidnim glumačkim talentom. 

Monodrama  “Međuigre od 0-24” svojevrstan je „nastavak” velike kabaretske uspješnice „Cabares Cabarei”. Zijah je obradio sve već dobro poznate teme, ali u malo osvježenom ruhu,  ovog puta dotiče se nogometaša, političara, liječnika, televizije i  medija, ali i uvijek intrigantnih  muško-ženskih odnosa, posebno iz  bračnog života.

Porijeklo riječi kabaret ima više značenja, ali najčešće se uzima francuska riječ cabaret, a znači krčma. Kabare je naziv za malu pozornicu na kojoj se prezentiraju forme zabavnog teatra u obliku skečeva, kratkih etida, parodija, pjesama, i u kojima se na književno kritično satirični način komentiraju politički događaji i društvena stanja. 

Predstava “Međuigre 0-24” zabavan su i promišljen kolaž, kako Zijah kaže, „malih” životnih priča kojima želi dirnuti u gledatelja, u čovjeka, probuditi mu svjesnost o njegovoj besmislenosti i manjku logike čitavog djelovanja u svakodnevnom životu. „Čovjek je zapeo u zamci suvremenog života, okružen ljudima i ljepotom života i življenja, on je obolio od usamljenosti koja je postala njegovo prirodno stanje”, kaže Sokolović.

Ulaznice potražite na www.croatia-tickets.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 23:08