StoryEditorOCM
Promo arhivdvorana lora

Sve je spremno za premijeru 'Ćire' 23. travnja u Splitu!

Piše PR
12. travnja 2017. - 14:05
1_P1A1519_2

Za nešto manje od dva tjedna, točnije 23. travnja, na pozornici dvorane Lora, Tarik Filipović preobrazit će se u Ćiru Blaževića i zaigrati svoju monodramu „Ćiro“! Bit će to prva splitska izvedba ove već popularne predstave koja započinje s turnejom po hrvatskim gradovima, a iako je svjetlo dana ugledala tek početkom ožujka, već puni i dvorane po susjednoj Bosni i Hercegovini.

„Deset godina sam ideju o ovoj monodrami vukao, nosio u glavi i stalno sam mislio o tome da bi valjalo napraviti predstavu o mome prijatelju Ćiri. Ali on sam nikad nije bio previše sklon tome. I malo, pomalo, ipak je na kraju rekao: 'Hajde, sine, napravi ti to.'  Moj prijatelj i kolega, dramaturg Antonio Gabelić i ja smo se prihvatili tog posla i, evo, pola godine pisali, čačkali, nalazili se s Ćirom, snimali njegove izjave...

I konačno došli do teksta koji je, po meni, ono što smo htjeli. Jedna lijepa životna priča, jedna topla priča o jednom čovjeku koji nije imao lak život. Priča o uspjehu, priča o upornosti, priča o trudu, o srcu, o duši, o Bosni... O svemu pomalo“, priča Tarik Filipović o predstavi „Ćiro“, u kojoj ovaj poznati glumac i voditelj doista briljira. 

Ličnost Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s Ćirom, u ovoj predstavi zaista da uvid u životni put i svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera svih trenera. 

 

KAKO DO ULAZNICA?

Predstava igra u dvorani Lora 23.04.2017. u 20 sat. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 80 kuna, a najlakše se mogu  kupiti preko Croatia Tickets sustava. Dovoljno je kliknuti na sljedeći link - http://www.croatia-tickets.com/hr/event/ciro-23-04-20-sati i odabrati sjedala. Ulaznice se plaćaju karticom te dolaze na email adresu. Ulaznice su također u prodaji i u sustavu Eventim.

„Ima detalja o Ćiri za koje nisam ni znao, nego sam tek čuo od njega kada smo pisali dramski tekst. Ima tu i nekih tekstova iz novina, a nešto je i plod Antonijeve i moje mašte“, kaže Tarik Filipović, koji predstavu potpisuje i scenografski te je, zajedno s Miroslavom Ćirom Blaževićem, sudjelovao i u odabiru glazbe.

Izuzetna kazališna poslastica „Ćiro“, predstava je koju ćete odgledati u jednom dahu, a usput ćete zaboraviti da pred vama ne stoji „glavom i bradom“ Ćiro Blažević, već fenomenalni Tarik Filipović.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:29