StoryEditor
PanoramaKVIZ PITANJE

Znate li koji se automobil najviše pojavljuje u filmovima i serijama, vjerujemo da nećete pogoditi

Piše MOZAIK SD
16. kolovoza 2022. - 12:20

Njemačka web stranica Carwow pretražila je svjetske filmske baze podataka u potrazi za automobilom koji se najviše pojavljivao u filmovima, prenosi HAK Revija. Pobjednik je očit, ali ga je teško pogoditi. U mnogim većim kino hitovima automobil igra glavnu ili sporednu ulogu. Koji se modeli najčešće koriste? Analiza filmskih baza podataka IMDB-a i IMCDB-a pokazuje da je pobjednik pomalo neugledni američki model Ford Crown Victoria.

image

Ford Crown Victoria 

/Shutterstock
image

Ford Crown Victoria 

/Shutterstock

Ford je također marka koja se najčešće pojavljuje na filmskom platnu. Čak je 10.363 primjerka prikazano u igranim filmovima – više od bilo koje druge marke automobila.

Ford Crown Victoria pojavio se na ekranu ukupno 1019 puta. Razlog? Inačica ovog Forda bila je najčešće korišteni model policijskog automobila u Sjedinjenim Državama između 1997. i 2013. godine. Na drugom mjestu je marka Chevrolet, a slijede Mercedes-Benz, Fiat, Volkswagen, Toyota, Dodge, BMW, Cadillac i Jeep.

image

Ford Crown Victoria 

/Shutterstock

Od njemačkih automobila, S-klasa je najčešća u filmovima te se u bazama podataka spominje čak 758 puta. BMW serije 5 slijedi na drugom mjestu sa 650 filmskih pojavljivanja, a slijedi na trećem mjeestu BMW serije 3 sa 642 pojavljivanja u svjetskim filmskim produkcijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2022 10:31