StoryEditor
PanoramaMOŽE LI ELEGANTNIJE?

Za pojavljivanje u videoigri FIFA 21 Beckham zaradio 40 milijuna funti! To je više nego kada je igrao pravi nogomet...

Piše Anita Matić
22. studenog 2020. - 12:01

David Beckham jedan je od onih koji mogu reći da savršeno dobro žive na račun stare slave. Proslavljeni nogometaš navodno sada zarađuje, pojavljujući se u videoigri FIFA 21, više nego kada je igrao pravi nogomet.

Britanski mediji raspisali su se o tome da je 45-godišnji Beckham dobio trogodišnji ugovor vrijedan vrtoglavih 40 milijuna funti da bi se pojavio kao specijalni igrač, takozvana ikona u planetarno popularnoj PlayStation igrici i Xboxu.

Tijekom igračke karijere David je u Manchester Unitedu zarađivao oko 100.000 funti tjedno, a potom je i potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 25 milijuna funti u svom prelasku u LA Galaxy.

- Tvorci FIFA-e, EA Sports, ponudili su mu 30 milijuna funti tijekom tri godine, ali uspio je postići bolji posao. To je veliki dodatak brandu Beckham i najlakši novac koji je ikad zaradio - kazao je izvor britanskom The Mirroru.

Igrač ikona u FIFA-i može se kupiti pomoću virtualnih kovanica, (a koje se, dakako, plaćaju stvarnim novcem), a Beckham nije jedina ikona u ovoj igrici; mogu se tu kupiti i brojni drugi proslavljeni nogometaši poput Pelea i "starog" Ronalda. Nije poznato koliko su teški njihovi ugovori, no "teži" od Beckhamova teško da mogu biti.

Svoj povratak u FIFA-u David je također proslavio i na Instagramu, te se našalio da bi novo potpisivanje moglo poboljšati njegovu reputaciju u odnosu sa sinovima.

- Tako sam ponosan što sam se vratio u EA Sports s mojom naslovnicom FIFA 21 Beckham Edition. Uzbuđen sam što ću se vratiti na teren kao ikona s nekim od mojih starih suigrača! Možda će moji sinovi pomisliti da sam sada cool otac - napisao je Beckham, a ne treba ni sumnjati da je na savršeno sklopljen posao ponosna i supruga Victorija, za koju svi tvrde da vuče poslovne konce u slavnoj obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2021 12:31