StoryEditorOCM
PanoramaNezaštićeni radnici

Nova studija otkriva: oko 20% zaposlenika dućana namirnica imali su Covid-19, a većinom nisu imali simptome. Hitno trebaju bolju zaštitu

Piše PSD
30. listopada 2020. - 14:50

Posao u trgovinama s prehrambenim namirnicama dovodi zaposlenike u ozbiljan rizik od zaraze Covidom-19, pokazalo je novo istraživanje, posebno one koji moraju komunicirati s kupcima. Dok se kontinuirano i to opravdano spominju zdravstveni radnici, oni koji su zaposleni u prodavaonicama često su zaboravljeni, a pokazalo se da su još izloženiji zarazi.

Analiza objavljena u časopisu 'Medicina rada i zaštita okoliša' imala je za istražiti broj zaraženih radnika trgovina, šanse da budu prenositelji kao i njihovo psihičko zdravlje i stanje u kojem su bili tijekom pandemije. Nalazi su zaprepaštavajući, treba naglasiti da je riječ o američkom slučaju gdje su radnici u puno nepovoljnijoj situaciji nego u Europi što se značajno odražava na njihovo psihičko stanje. Strah od zaraze je velik, a i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:28