StoryEditor
Panoramaprekomorsko putovanje

‘Nosimo ljubav iz Amerike‘: prva dama Jill Biden ima poruku za svijet na svojoj crnoj jakni na kojoj velikim slovima piše LOVE

Piše HINA
10. lipnja 2021. - 20:25
Brendan Smialowski/AFP

Na prvom prekomorskom putovanju američkog predsjednika Joea Bidena, prva dama Jill Biden u četvrtak je imala jednostavnu poruku za svijet na svojoj crnoj jakni na kojoj je pisalo LJUBAV.

"Nosimo ljubav iz Amerike", rekla je Biden o svojoj jakni na kojoj je LOVE napisano na leđima velikim slovima.

"Ovo je globalna konferencija i pokušavamo donijeti jedinstvo širom svijeta i mislim da je ono sada potrebno, da ljudi trebaju osjećaj jedinstva svih zemalja i osjećaj nade nakon ove godine pandemije", dodala je.

Joe Biden na prvo se putovanje uputio u Britaniju na trodnevni summit G7 gdje se uoči sastanka na vrhu koji se održava od petka do nedjelje sastao s premijerom Borisom Johnsonom u četvrtak navečer, što je i njihov prvi sastanak uživo.

"Rekao sam premijeru da imamo nešto zajedničko: obojica smo se oženili iznad svog položaja", rekao je Biden novinarima nakon što su se on i Jill sastali s Johnsonom (56) i njegovom suprugom Carrie Symonds (33) s kojom je prošli mjesec ušao u brak.

Johnson je u šali odgovorio: "Neću proturječiti predsjedniku oko toga, niti oko bilo čega drugoga".

"Mislim da je jako dobro pripremljen", rekla je Jill Biden novinarima o svom suprugu. "Joe voli vanjsku politiku, to je njegov 'forte'"

Kada su je upitali je li predsjednik spreman i za sastanak s ruskim šefom države Vladimirom Putinom, kazala je da je "prepripremljen".

Sastanak Bidena i Johnsona, bliskih saveznika, početak je intenzivne turneje američkog predsjednika koju će završiti samitom u Ženevi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Joe Biden u braku je s Jill od 1977. Njegova prva supruga Neilia Hunter Biden poginula je u prometnoj nesreći 1972., zajedno s njihovom tada jednogodišnjom kćeri Naomi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2021 20:27