StoryEditor
PanoramaBIVŠE PRIJATELJICE

Melania Trump o prijateljici koja ju je ‘izdala‘: ‘Manipulirala je snimkama da ispadne da mrzim Božić‘

Piše Đenada Kučković/Jutarnji list
22. rujna 2022. - 18:52

Melania Trump ponovno je u srijedu ispalila verbalnu baražnu vatru na bivšu prijateljicu i pomoćnicu iz Bijele kuće Stephanie Wolkoff s kojom se već dulje vrijeme svađa preko medija i društvenih mreža, piše Jutarnji list.

image

Donald Trump i Melania Trump

Alex Edelman/Afp

U objavi na Twitteru, gospođa Trump je rekla: "Dok sam bila prva dama naše zemlje, Stephanie Wolkoff potajno je snimila nekoliko naših razgovora. Zatim ih je zlonamjerno uredila, te javno objavila naš razgovor kako bi stvorila dojam da mi Božić nije bitan".

Objava se pojavila nakon što je prošlog tjedna TV-kanal Fox News ekskluzivno izvijestio da će Melania Trump ove godine prodavati ograničenu seriju božićnih ukrasa koje je dizajnirala i s njima povezanih NFT-a. Dio prihoda od prodaje namijenjen je financiranju stipendija za djecu iz udomiteljskih obitelji.

Trump tvrdi da je Wolkoff izbrisala dio njihova razgovora u ljeto 2018. godine, u njemu je, kaže "izrazila nadu da ću ponovno spojiti obitelji koje su razdvojene na južnoj granici". Mislila je pritom na imigrante koje su američke vlasti grubo odvajali na granici, pa su se mnoga djeca našla daleko od roditelja, zatvorena u kaveze, na hladnoći i gladna.

Melanija je dodala kako ta navodna manipulacija Wolkoffove sa snimkom "razotkriva njezinu zlu namjeru".

image

Stephanie Winston

Kena Betancur/Afp

Bivša prva dama, čiju je izjavu u utorak prvi dobio Breitbart News, krajnje desni američki internetski sajt, također je rekla da je o tome progovorila jer želi "osobno razjasniti stvari jer mainstream mediji nisu uspjeli pružiti pravi kontekst u toj obmanjujućoj konverzaciji".

- Božić je važno vrijeme za mene, za moju obitelj i američki narod, a moja predanost blagdanu je osobna i duboko ozbiljna - rekla je Trump.

image

Melania Trump

Alex Edelman/Afp

Cijela priča krenula je još u listopadu 2020. godine, nakon što je Wolkoff dala snimku CNN-u kada je gostovala u poznatoj televizijskoj emisiji Andersona Coopera "Anderson Cooper 360" gdje je promovirala svoje memoare "Melania and Me: The Rise and Fall of My Friendship with the First Lady" (doslovno, "Melania i ja: uspon i pad mog prijateljstva s prvom damom").

Na snimci Melanija govori kako se naradila kao konj, zatim malo prostači, te kaže: "...koga briga za božićne stvari i ukrase? Ali moram to učiniti, zar ne?"

Inače, tijekom mandata njezina supruga Donalda Trumpa američki mediji su u vrijeme božićnih blagdana vrijedno i naveliko pisali o senzacionalnom, raskošnom uređenju Bijele kuće koje potpisuje, dakako, prva dama. A sada i prodaje svoje uratke.

image

Melania Trump

Mandel Ngan/Afp

Nakon što je Melania napala nju, Wolkoff je uzvratila nizom tvitova. Rekla je kako je izjava gospođe Trump o zlonamjernom preuređivanju snimke - zlonamjerna fikcija. Optužila je Melaniju da želi na njezinu imenu zaraditi iskorištavajući američki narod, piše Jutarnji list.

- Ona nema pametnijeg posla nego dovoditi u pitanje moj integritet i ponovno lagati kako bi prodala neke ukrase - napisala je Wolkoff u jednom tvitu i dodala - "SRAM TE BILO, MELANIA TRUMP. p.s. Ne lažem!!!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 10:11