StoryEditor
PanoramaSTARIJE TREBA SLUŠATI

Britanska kraljica Elizabete II. više je puta upozoravala princa Williama o njegovom opasnom običaju, ali on je ne sluša i dalje radi po svom

Piše MOZAIK SD
13. kolovoza 2022. - 13:10
Kraljevska obitelj: kraljicu Elizabetu II. nasljeđuje princ Charles, a slijedeći su u nasljendom redu William, George, Charlotte, pa LouiseHannah Mckay/Afp

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea najčešće putuju helikopterom iz Londona do svoje rezidencije u Anmer Hallu u Norfolku, svaki put kada počnu i završavaju blagdani. Princ William tada cijelu obitelj sam prevozi helikopterom što jako uznemiruje njegovu baku, kraljicu Elizabetu II.

Navodno je kraljica imala "nekoliko razgovora" s princom Williamom u kojima ga je zamolila da "prestane voziti, pogotovo kada je loše vrijeme". Molba koju vojvoda od Cambridgea zasad nije poštovao i zbog koje je kraljica  provela "neprospavane noći", kako su prije nekog vremena objavile novine 'The Times'.

image

 Princ George sa svojim roditeljima 2016. godine u helikopteru

Richard Pohle/Afp

Istina je da je princ William više nego iskusan pilot, međutim, kraljica se brine. Tome se dodaje da ne putuje sam, već obično vozi Kate Middleton i njihovo troje djece, prinčeve Georgea, Charlotte i Louisa, što je još jedan problem za krunu jer bi, ako se dogodi nesreća, bile uključene mnoge osobe u redu za nasljeđivanje prijestolja. Princ George je treći u nasljednom redu, princeza Charlotte četvrta nakon izmjene zakona (zakon se promijenio upravo u vrijeme kada je Kate Middleton bila trudna, a radi se o izmjeni nasljednika krune, po kojoj sada red ide prema godinama rođenja, a ne prema spolu). Nakon nje slijedi mlađi brat, princ Louise.

Princ Harry, koji je posljednju godinu zadao brojne glavobolje svojoj obitelji zbog poteza koje je imao s Meghan Markle, tek je šesti u redu za krunu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2022 01:54