StoryEditor
ModaKOJA VAM IMA VIŠE MOTA?

Obe su lijepe, zgodne i uvijek besprijekorno dotjerane. No, koja po vama stilski ipak malo odskače?

Piše Marija Čović
4. travnja 2018. - 20:34
BeFunky Collage

Obje su zgodne, lijepe, simpatične, za manje od dva mjeseca će i službeno postati jetrve. Jako dobro se slažu, premda nisu najbolje prijateljice, a čini se i kako se dogovaraju o odjevnim kombinacijama za zajednička pojavljivanja u javnosti, te naizmjenično jedna drugoj prepuštaju svjetlost reflektora.

Bilo je to vidljivo na božićnoj misi na kraljičinu imanju Sandringham kad se Meghan Markle, koja će se 19. svibnja udati za princa Harryja, potrudila da odjećom ne zasjeni vojvotkinju Kate, suprugu princa Williama, koja je neko vrijeme bila odsutna iz javnosti zbog teških mučnina od kojih je patila ne početku svake trudnoće.

Na nedavnom forumu Kraljevske fondacije pojavile su se u različitim nijansama plave, Kate je u trudničkoj haljini brenda Seraphine, koju je već nosila, pobrinula da ostane u sjeni Meghan koja je blistala u modroj satenskoj haljini na preklop Jasona Wua. Prije nekoliko dana obje su bile vrlo elegantne i usklađene na misi u Westminsterskoj opatiji kad je Kate bila u modrom od glave do pete, a Meghan je nosila modro-bijelu kombinaciju.

Njihove je stilove trenutačno teško uspoređivati, Kate je djelomično ograničena trudnoćom, u travnju će roditi treće dijete, a Meghan još nije formalno članica kraljevske obitelji pa si u nekim situacijama može dozvoliti ležerniji, moderniji stil za koji će neki reći kako nije sasvim primjeren kraljevskoj tradiciji.

To će se sasvim sigurno dobrim dijelom promijeniti kad se Meghan uda za Harryja i kad bude morala biti više usklađena s pravilima koja vrijede za pripadnice kraljevske obitelji, ali će biti zanimljivo pratiti koliko će samouvjerena Amerikanka, bivša glumačka zvijezda, nastaviti "izigravati" pravila.

Zapravo ćemo tek tada, kad Meghan postane punopravna članica kraljevske obitelji, te kad se Kate oporavi od trudnoće, moći uspoređivati njihove stilove i vidjeti hoće li i dalje usklađivati garderobu kad se budu zajedno pojavljivale u javnosti. Insajderi kažu kako Kate savjetuje Meghan o garderobi i pomaže joj i u drugim aspektima prilagodbe na novi život.

I prije nego što je ušla u kraljevsku obitelj, Meghan je pokrenula lavinu koja već godinama prati Kate, radi se o modnom efektu zbog kojega sve što odjene, osim onih najskupljih kreacija, u roku od nekoliko minuta ili sati nestaje s polica trgovina. Lanjske procjene su govorile kako Kate za britansko gospodarstvo vrijedi 4,7 milijardi funta, a u stopu je prate djeca, princ George i princeza Charlotte. Bit će zanimljivo vidjeti koliku će vrijednost donijeti Meghan, a ne treba sumnjati kako će, osim na modnom, to biti posebno izraženo na turističkom planu jer se očekuje kako će se povećati broj Amerikanaca koji će dolaziti u Veliku Britaniju zbog svoje princeze.

#KATE MIDDLETON#MEGHAN MARKLE

Izdvojeno