StoryEditor
ModaUvijek 'svoja'

Instagramuša koju možda viđate po gradu: Blanka je iz Banje Luke preselila na dalmatinsku obalu, njen je profil teški hit, a modni izričaj upečatljiv

Piše Nina Glučina Ramadža
23. veljače 2019. - 21:09
43914992_191092721789307_9054438869921505451_n

Modna dizajnerica i Instagram djevojka Blanka Zgonjanin koja je rođena u Banjoj Luci, živi u Makarskoj i vlasnica je modnog brenda Lolita Blanka nova je Instagram inspirativna osoba koju predstavljamo na stranicama našeg Stila.

Završila je Srednju muzičku školu u Banjoj Luci, Callegari talijansku školu Mode i dizajna - smjer uređenje interijera u Zagrebu. Klasičnim baletom se bavila još kao dijete u osnovnoj školi, jedno vrijeme zaplivala je u glumačke vode a pet godina se bavila fotografijom... Blanka nas je inspirirala svojom modno-poslovnom #instapričom.

Možeš li se našim čitateljima predstaviti?

Majka sam dvije očaravajuće djevojčice, starija Nika je senzualna i preposebne duše, plaha i divlja. Dio pažnje zaplijenila joj je sestra Aria, koja je opet preposebno i čarobno biće. Osim što radim kao svaka majka "hobotnica" ribam, čistim, kuham, uspijem uživati i u svakom njihovu zadovoljnom osmijehu. Paralelno uspijem žonglirati, raditi promociju kolekcije i posvetiti se svakom klijentu kao individui te sve ukomponirati kako bi željena kreacija na vrijeme stigla na odredište.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blanka Zgonjanin (@lolitablanka1) on

 

Kada je nastao brend Lolita Blanka?

Brend “Lolita Blanka” nastao je prije 18 godina, kada sam počela spontano dizajnirati i organizirati proizvodnju ženskih sandala i japankica.

Kako sam vizualni i tip od energije, još kao srednjoškolka sam negdje pročitala natpis Lolita, koji me jako podsjetio na moj rukopis, pomislila sam da ako u životu ikada budem nešto dizajnirala i brendirala da će se zvati “Lolita Blanka”. Kada sam napravila svoju prvu kolekciju obuće, ime brenda sam već imala.

Kada si napravila svoj profil na Instagramu?

U svibnju 2014. godine sam potpuno svjesno napravila profil na Instagramu kako bih prezentirala svoje kreacije. Koncept i način prezentacije je mnogo bliskiji od onog na Facebooku na kojem sam cijelo desetljeće uspješno vodila svoju stranicu.

Instagram ti dakle ne služi samo za zabavu, već si ga jako dobro iskoristila u poslovne svrhe?

Vrlo je naivno pomisliti da je Instagram samo zabava, prvo jer traži posvećenost i vrijeme. Dok sam osluškivala insta svijet i način na koji funckionira, brzo mi je postalo jasno da je to jedan od najjačih medija za prezentaciju, neovisno o poslu kojim se baviš. Svaki pojedinac ima jednaka prava da prezentira svoju stranicu, bira način zanimljiv pratiocima. Načinom i sadržajem dobivaju se sljedbenici, cijeli jedan svijet koji ti vjeruje. Na Instagramu je mnogo kontradiktornosti i iskrivljenog svijeta, na jednoj strani je svijet retuširanih plastičnih ljepotica na čijim fotografijama nisu retuširane samo fotografije nego duše, jedan nerealni svijet na kojem se bahato predstavlja materijalno bogatstvo, tijelo kao meso i lažni porculanski osmijesi.

Zanimljivo je da isti imaju nevjerojatan broj svojih sljedbenika. A tu su i oni drugi, meni bliskiji, profili na čijim fotografijama osim vizualnog nose i energiju nečeg stvarnog, životnog. “Ulovljeni” trenuci, ne pod svaku cijenu savršene scenografije, nego emocije, trenutka, atmosfere koja nema “fake”, ne može se lažirati atmosfera. Meni je jednostavno nemoguće da u savršenom trenutku pravim scenografiju u kojoj poziram npr. sa svojom djecom i gdje bih njih “posadila” kao saksije za savršeni insta trenutak i fotografiju. Moja djeca su samo djeca i nikad ne bi pristale na to, a ja kada bih to ganjala ne bih živjela stvarni život. Ili s mužem da se slikam u twins pidžami pored bora - kod nas to ne funkcionira tako.

Na Instagramu si poznatija kao lolitablanka1 i trenutno imaš više od 28 tisuća pratitelja... Što ih je privuklo?

Esteta sam po prirodi i spontano “lovim” lijepe trenutke ili neodoljive situacije odrastanja svojih djevojčica koje objavljujem na insta storyjima. Isto je i s kreacijama, koje odijevam u svakodnevnom životu u šetnji ili odlasku na kavu. Fotka me prijateljica, koja u tome nimalo ne uživa, ali poštuje moj posao pa izdrži. Nerijetko su to moje kćeri, koje ništa manje nezainteresirane rade isto, pa bih često bila bez glave. Jedino kad radim snimanje kolekcije to se radi profesionalno i posvećeno. Ali ako su lajkovi mjerilo na Instagramu, u mom slučaju su ove spontane pobijedile u odnosu na profesionalne fotke. Svakodnevno osim upita za kreacije dobivam poruke divljenja i uvažavanja od prekrasnih ljudi. S nekima sam se prepoznala i povezala za cijeli život.

Od kada traje ljubav prema putovanjima i gdje si sve dosad bila?

Moja oaza i moj dom su u Makarskoj, vrlo često putujem, postoje trenuci kada ne znam kada sam raspakirala kovčeg a kada ga spakirala. Mi smo nomadi i to je izgleda u meni, isto sam prenijela na svoju djecu tako da su i one postale ovisne o tandrkanju kako nazivam naša putovanja.

Kako nam je Nika školarka, uglavnom su to kratka vikend putovanja. Često odlazimo na Brač u mjesto Postira gdje imamo hotel, to su nam kratki izleti na kojima "refreshamo" i punimo energiju, a to je ujedno i ono čemu meni služe putovanja. Također odlazimo i u Banju Luku kod moje porodice, vrlo često smo i mi ti koji ugošćujemo, uglavnom cijelo ljeto, naš stan radi kao najbolji pansion, ali kuća bez gostiju i nije kuća. Ostala putovanja su po Europi, vraćamo se na mjesta gdje nam je bilo lijepo.

Najmanje dva puta godišnje idem u Istanbul koji mi je jedan od omiljenih gradova i vrelo za moju dušu. Prošlo ljeto smo obišli Kanadu i Ameriku, ispostavilo se da su u New Yorku više uživala moja djeca i suprug nego što sam ja. Putovanjima širimo vidike i rastemo bez obzira je li riječ o dalekim ili bližim destinacijama.

 
 

OKVIR 2
TRAŽIMO NOVE INSPIRATIVNE OSOBE

Svakog novog broja Stila tražit ćemo nove inspirativne ljude koje ćemo predstaviti, a odlična je vijest da svi imate priliku osvanuti na stranicama našeg Stila. Dakle, ako mislite da uz oko za modu i lijepe fotografije imate i dobru i zanimljivu priču, na sljedećoj svojoj objavi među heštegovima označite i #stilslobodnadalmacija, otvorite profil kako bi ga mogli "skenirati" i možda baš Vi postanete naše novo lice i #instainspiration.

 

#INSTAGRAM#BLANKA ZGONJANIN

Izdvojeno

08. srpanj 2020 16:14