Domaći čaj od đumbira jedan je od najpopularnijih zimskih napitaka. Prije svega zbog svog blagotvornog utjecaja na organizam kod stanja gripe i prehlade, no prepopruča se i kod tegoba s probavom, uznemirenosti ili naprosto ako želite osnažiti organizam i zaštiti se od mogućih bolesti.
Čaj od đumbira ima lagano 'peckav' okus, a posebno osvježavajuće djeluje u kombinaciji s koromačem, klinčićem, anisom, cimetom, kardamomom...
Evo kako pripremiti ukusan i zdrav čaj koji se preporuča piti svakodnevno, a možete ga konzumirati toplog ili hladnog:
Za tri šalice čaja uzmite ¾ žličice sjemenki koromača, ¾ sjemenki anisa, šest klinčića (možete dodati i malo cimeta i kardamoma) i jednu veliku žlicu sitno nastruganog đumbira te smeđi šećer.
Stavite kuhati vodu, a za t...
Čaj od đumbira ima lagano 'peckav' okus, a posebno osvježavajuće djeluje u kombinaciji s koromačem, klinčićem, anisom, cimetom, kardamomom...
Evo kako pripremiti ukusan i zdrav čaj koji se preporuča piti svakodnevno, a možete ga konzumirati toplog ili hladnog:
Za tri šalice čaja uzmite ¾ žličice sjemenki koromača, ¾ sjemenki anisa, šest klinčića (možete dodati i malo cimeta i kardamoma) i jednu veliku žlicu sitno nastruganog đumbira te smeđi šećer.
Stavite kuhati vodu, a za t...