StoryEditorOCM
Ljepotablago s otoka

Korčulanski čaj od lista masline osvojio Slow Food komisiju i ukrcao se na 'Arku okusa'

Piše PSD.
13. veljače 2014. - 15:45

Korčulanski čaj od lista masline prošao je stroge kriterije svjetske Slow Food komisije te je uvršten u  'Arku okusa', izvjestili su nas članovi dubrovačkog convivuma Slow Fooda.

'Arka okusa' je veliki online katalog hrane kojoj prijeti nestanak, tj. ugroženih tradicijskih proizvoda, a projekt su 1999. godine zajednički pokrenuli Slow Food Fondacija za bioraznolikost i Gastronomsko Sveučilište u Pollenzu.

Očuvanje tradicijskih proizvoda i znanja jedan je od glavnih ciljeva Slow Food pokreta i projekta 'Arka okusa' koji za sada obuhvaća 1455 proizvoda iz cijelog svijeta.

Hrvatski čaj od lista masline na ovom se dragocjenom popisu našao zahvaljujući Velalučaninu Fanitu Žuveli, vlasniku tvrtke 'Fanito' koji je prije nekoliko godina krenuo u proizvodnju čaja od masline, želeći širo...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:22