StoryEditor
LjepotaBeauty tortura

Biste li krvarile za ljepotu? Ona je, i kaže da bi to bez razmišljanja - ponovila! 

Piše J.V.
12. ožujka 2018. - 13:18
download (2)

Za ljepotu smo danas stvarno spremni učiniti svašta. Ne samo da izdvajamo pozamašne cifre mjesečno kako bismo se opskrbili najboljim preparatima, u redu nam je ponekad pretrpjeti i popriličnu količinu boli. 

Osim kupovine preparata znamo upasti i u začarani krug traženja savršene kremice, što nam najčešće samo isprazni račun i ne donese neko zadovoljstvo. A danas je takvih preparata sva sila, iskušenja su, budimo realni, svugdje.

O tretmanima da ne govorimo. Probali ste sve, od mikrodermoabrazije do masaža i akupunkture... Ništa, čini se, ne pomaže kao dovoljna količina sna, vode i zdrava prehrana, ali nismo baš toliko spremni 'trpjeti', zar ne?

I tu se vraćamo tretmanima. Osim što su iznimno skupi, neki od njih znaju biti i bolni. Svašta se pretrpi za ljepotu, ali jeste li spremne krvariti?

Ako je suditi prema spovijesti ove 'beauty reporterke', svi bismo trebali makar pokušati. Pustiti koju kapljicu krvi, pa što je to u usporedbi s dvije-tri plaće? Radije krvariti nego ostati 'dekintiran' na kraju mjeseca, zar ne?

Kirbie Johnson, make-up stručnjakinja ispričala je svoju verziju tretmana mikroiglicama i oduševila korisnike Interneta, najviše pritom iskrenošću i 'stvarnim' fotkama. Malo koja žena bi se odvažila na ovo što je Kirbie napravila: pokazala golo, oljušteno lice bez ikakvih problema, a sve je prenio njen matični portal, Popsugar.


Tretman je šaljivo nazvala 'beauty torturom', a ono što je pokazala čisti je dokaz da nije lagala. Osim 'prije i poslije' fotografija, ova stručnjakinja za ljepotu svoje je iskustvo podijelila i u videu. Oduševljenje komplimentima koje je primala nakon što se podvrgla tretmanu njoj je bilo dovoljno, a cijelu priču pročitajte ovdje.

A što je zapravo 'micropenning'? U našim salonima naći ćete ga pod nazivom 'dermapen' i točno je ono što naziv govori. Riječ je o mikro iglicama, čija se dužina podešava ovisno o debljini kože, koje posebna 'kemijska' ubada u vaše lice pod kutem od 90 stupnjeva, nakon čega, naravno, krvarite.

No, krvarenje nije jedina posljedica ovoga 'vampirskoga' tretmana. Površinsko oštećenje kože direktno utječe na njenu pojačanu obnovu; drugim riječima, potiče ju na obnavljanje.

Zbog toga je vrlo korisno za uklanjanje bora, strija i ožiljaka. Mnoge poliklinike koje se bave ovom metodom uljepšavanja tvrde da se na ovaj način najbolje postiže zategnutiji i mlađi izgled, a sve 'dugujemo' pojačanoj proizvodnji kolagena koja se na ovaj način postiže.

Danas postoje i brojni 'derma rolleri' koje možete kupiti i koristiti kod kuće za najbolje rezultate. Preporučamo ipak da se posavjetujete s dermatologom ili specializiranom kozmetičarkom kako ne biste postigli kontra-efekt. Nije za igrati se s mekom kožom lica, pa obavezno obratite pažnju na veličinu iglice, kako ne biste stvorili trajna oštećenja i umjesto da se riješite ožiljaka - stvorili nove.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 19:40