StoryEditorOCM
HranaNa polici

Svatko ima svoju 'šemu' u kuhinji, ali neke su stvari jednostavno pogrešne: ova namirnica trebala bi stajati daleko od hladnjaka, u obzir dolazi jedino zamrzavanje

Piše J. V.
27. veljače 2019. - 19:32

Svatko ima neku svoju metodu kada je riječ o čuvanju namirnica i pripremi istih. U velikoj većini slučajeva riječ je o potezima koje smo naslijedili od roditelja, baka i djedova, a takve se stvari jednostavno ne preispituju.

Vaša baka je čuvala jabuke u hladnjaku? Vi ne pomišljate ni na što drugo, a isto ćete prenijeti i svojemu djetetu. I tako dalje.

Ipak, postoje određena pravila kojih bismo se trebali držati, čak i ako se ona protive naučenim metodama. A jedno od glavnih je ujedno i najjednostavnije - na način na koji se "čuva" hrana u samposlugama, trebala bi se skladištiti i kod kuće.

Maslo se nalazi u hladnjaku, stoga znate gdje s njim, ulje na policama na hladnijoj sobnoj temperaturi, riža također... Karton mlijeka, dakako, nakon što ga otvorite spremate u hladnjak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:38