Slatki krumpir bogat je škrobom te je od pamtivijeka jedan od glavnih izvora energije starosjedilaca Srednje i Južne Amerike, Afrike, Kariba, Havaja i Australije - piše Doktor u kući i prenosi Živim.hr.
Sladak je zbog jednostavnih šećera, a uz to sadrži znatnu količinu fitokemikalija, beta-karotena, vitamina C, B1, B2 i E te mineralnih tvari, zbog čega se smatra funkcionalnom hranom.
Sadržaj polifenola antocijanina pridonosi zaštitnom djelovanju slatkog krumpira protiv raka.
StoryEditorOCM
HranaČUVAR ZDRAVLJA
Pomaže regulaciju šećera u krvi, čuva jetru i savršen je za probavu. Znate li ga pravilno pripremiti?
16. travnja 2021. - 10:37
Foodcollection Gesmbh/AFP
Osim toga, ova namirnica pokazuje i druge pozitivne učinke na zdravlje. Pomaže regulaciju šećera u krvi, čuva zdravlje jetre, a uz to njezine aktivne tvari djeluju kao antioksidansi.
Jedući batate osiguravamo si i dovoljno vlakana važnih za dobru probavu, a kako je lako prob...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?