
Zadnji put smo odskočili od tradicije i na današnji dan (petak) umjesto ribe, ponudili meso. Vrijeme je, pak, da se vratimo na stare užance. Danas vam, stoga, nudimo dvostruku tradiciju – ribu i pašticadu u jedinstvenoj kombinaciji koju je za vas kreirao Fabricio Vežnaver, Tommyjev gastronomski konzultant i hrvatski kuhar 2021. godine. Pašticada i morski pas? Zašto ne!
Pašticada od morskog psa
Sastojci:
- 800 g fileta očišćenog morskog psa
- 2 glavice crvenog luka
- 1 mrkva
- 1 komad celera
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica muškatnog oraščića
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 2 žlice prošeka
- Il Casolare ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
- 6 suhih šljiva namakanih u vodi 10-ak minuta
Priprema:
Zapecite odreske od morskog psa sa svih strana i izvadite ih sa strane. Na maslinovu ulju pirjajte sitno sjeckani crveni luk, nakon nekoliko minuta dodajte protisnuti češnjak. Kada luk omekša, dodajte mrkvu i celer rezane na kockice i suhe šljive koje ste prethodno namočili u vodi. Kada povrće omekša, vratite odreske i podlijte prošekom i rajčicom te začinite solju i paprom. Naribajte muškatnog oraščića i podlijte vodom ili ribljim temeljcem toliko da prekrije odreske. Sve zajedno kuhajte cca 20 minuta, izvadite odreske i suhe šljive na tanjur. Povrće iz umaka izmiksajte štapnim mikserom i vratite odreske i šljive u umak. Ako je umak previše gust, dodajte još vode. Poslužite uz njoke.
Sve namirnice potrebne za ovaj recept potražite u najbližoj Tommy prodavaonici.
__________________________________
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.