StoryEditorOCM
HranaMarvie Hotel & Health

Martin Grubiša, splitski chef koji pomiče granice bezglutenskih jelovnika

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
3. prosinca 2021. - 00:00

Među Splićanima ‘zdravi’ restoran Da’Mar slovi za bezglutensku oazu, iza čijeg koncepta stoji sada već iskusni chef Martin Grubiša. Njemu je kao trogodišnjaku dijagnosticirana celijakija, odnosno intolerancija na gluten, protein prisutan u mnogim žitaricama poput pšenice, raži, zobi, pira i ječma. Riječ je o bolesti koja je već generacijama prisutna u njegovoj obitelji, a zbog koje je odlučio uzeti stvari u svoje ruke i profesionalno se baviti ovim tipom kuhinje.

- Ova bolest je u mojoj obitelji tko zna od kada, braća od moga dide koja su emigrirala u Argentinu također imaju celijakiju. Evo, sada i moj jednogodišnji sin ima iste simptome kao i ja, kad god bi mu davali jesti uvidjeli bi da teško podnosi hranu koja sadrži gluten. Intolerancij...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:14