StoryEditorOCM
HranaZDRAVA HRANA

Izbjegavate tjesteninu zbog straha od debljanja? Stvarno ne morate. Uživajte u svojim omiljenim pastama, samo mudro kombinirajte, nutricionistica otkriva kako

Piše Ana Dukić/Živim
7. rujna 2021. - 08:12

Tjestenina se često demonizira kad se govori o mršavljenju, posebno u zadnjih nekoliko godina kad se većina dijeta temelji na smanjenom unosu ugljikohidrata.

Kao hrana bogata ugljikohidratima, dobiva lošu reputaciju jer će prevelika količina vjerojatno dovesti do debljanja. No, kao i svaka hrana, u redu je u umjerenim količinama i kao dio zdrave prehrane, piše Živim .

Australska dijetetičarka Susie Burrell objasnila je zašto se u mnogim državama na tjesteninu gleda kao na hranu povezanu s debljanjem, dok se u Italiji jede svakodnevno.

Na svom blogu je napisala kako je tjestenina prehrambeno relativno jednostavna, sastoji se prvenstveno od ugljikohidrata i nešto proteina koji potječu iz njegove pšenične baze. No, istaknula je kako je vjerojatno najvažniji problem s tjesteninom -...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:59