StoryEditor
HranaZA RUČAK I VEČERU

Ispecite palačinke, dio napunite džemom, a dio lososom, sirnim namazom, ribom i mladim lukom

Piše MOZAIK SD
23. svibnja 2022. - 12:35

Ako ne znate što za ručak ili večeru, Dobra hrana vam donosi recept za palačinke: dio napunite džemom, a dio sirnim namazom, ribom i mladim lukom. Ako nemate losos, uvijek ga možete zamijeniti i tunom iz konzerve, a kombinaciji možete dodati i drugo povrće po želji.

SASTOJCI:

300 g dimljenog lososa

4 - 5 komada mladog luka

250 g krem sira

Sol i papar

Za palačinke:

120 g glatkog brašna

2 jaja

200 ml mlijeka

50 ml mineralne vode

50 g maslaca

Pola žličice šećera

1 žličica soli

PRIPREMA:

Najprije prosijte brašno i prebacite ga u veću zdjelu. U sredini napravite rupu pa dodajte jaja, mlijeko, vodu, šećer i sol. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte otopljeni maslac, promiješajte i pustite da smjesa odstoji pola sata. Od dobivene smjese pecite palačinke. Svaku palačinku zatim premažite krem sirom u koji ste umiješali sitno nasjeckani mladi luk. Ako je namaz pregust, možete dodati i malo grčkog jogurta kako bi bio kremastiji. Na namaz dodajte losos i prema želji lisnato povrće poput špinata ili blitve. Zarolajte i poslužite, piše Dobra hrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2022 04:36