
U sklopu "Taste the Mediterranean" gastronomskog festivala i slavni chefovi su pripremali svoja jela, između ostalih i u vegetarijanskoj i veganskoj izvedbi. Tommyjev gastronomski konzultant, ujedno i hrvatski kuhar 2021. godine, Fabricio Vežnaver za ovu priliku je pripremio svoju viziju jednog iznimno dostupnog i pristupačnog recepta koristeći namirnice iz Tommyja.
Radi se o zapečenoj tjestenini s četiri vrste sira, sve koje možete pronaći u Tommyja koji pored njih ujedno nudi veliki izbor sireva na odjelu delikatesa. A, definitivno najpopularnija od njih je marka Delicato, od tvrdih do polutvrdih sireva.
Fabricijeva tjestenina s četiri vrste sira ujedno se može pronaći u ponudi jela na Tommy Gastro odjelu.
Zapečena tjestenina s četiri vrste sira
Sastojci:
- 500 g T! tjestenine penne rigate
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
- 100 g sira Gauda
- 200 g Mozzarelle
- 50 g sira Bovi Blue
- 100 g sira Grana Padano
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputstvu s pakiranja, smanjite kuhanje za nekoliko minuta jer će se njeno kuhanje dovršiti u pećnici. U dublju zdjelu stavite vrhnje za kuhanje, posolite i popaprite te dodajte naribanu Gaudu, Grana Padano (pola sira Grana Padano ostavite sa strane) i sjeckani Bovi Blue sir.
Nakon toga i Mozzarellu pa tjesteninu i sve dobro promiješajte te izlijte u pleh za pečenje. Na vrh pospite ostatak naribanog sira Grana Padano, pecite cca 20 minuta dok ne dobijete koricu i lijepu zlatno-smeđu boju. Poslužite sa salatom po želji.
Sve namirnice potrebne za ovaj recept potražite u najbližoj Tommy prodavaonici.
__________________________________
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.