StoryEditorOCM
HranaTommy ‘gastrotjedan‘

Imamo savršenu kombinaciju! U Fabricijevoj tjestenini s četiri vrste sira, ove sorte se najbolje ljube i nadopunjuju

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
19. listopada 2022. - 14:24

U sklopu "Taste the Mediterranean" gastronomskog festivala i slavni chefovi su pripremali svoja jela, između ostalih i u vegetarijanskoj i veganskoj izvedbi. Tommyjev gastronomski konzultant, ujedno i hrvatski kuhar 2021. godine, Fabricio Vežnaver za ovu priliku je pripremio svoju viziju jednog iznimno dostupnog i pristupačnog recepta koristeći namirnice iz Tommyja.

Radi se o zapečenoj tjestenini s četiri vrste sira, sve koje možete pronaći u Tommyja koji pored njih ujedno nudi veliki izbor sireva na odjelu delikatesa. A, definitivno najpopularnija od njih je marka Delicato, od tvrdih do polutvrdih sireva.

Fabricijeva tjestenina s četiri vrste sira ujedno se može pronaći u ponudi jela na Tommy Gastro odjelu.

 

Zapečena tjestenina s četiri vrste sira

Sastojci:

  • 500 g T! tjestenine penne rigate
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar
  • 100 g sira Gauda
  • 200 g Mozzarelle
  • 50 g sira Bovi Blue
  • 100 g sira Grana Padano

 

Priprema:

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputstvu s pakiranja, smanjite kuhanje za nekoliko minuta jer će se njeno kuhanje dovršiti u pećnici. U dublju zdjelu stavite vrhnje za kuhanje, posolite i popaprite te dodajte naribanu Gaudu, Grana Padano (pola sira Grana Padano ostavite sa strane) i sjeckani Bovi Blue sir.

Nakon toga i Mozzarellu pa tjesteninu i sve dobro promiješajte te izlijte u pleh za pečenje. Na vrh pospite ostatak naribanog sira Grana Padano, pecite cca 20 minuta dok ne dobijete koricu i lijepu zlatno-smeđu boju. Poslužite sa salatom po želji.

 

Sve namirnice potrebne za ovaj recept potražite u najbližoj Tommy prodavaonici.

__________________________________

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 10:35