StoryEditorOCM
Hranadarovi prirode

Imamo dobar prijedlog za šparoge: degustirajte ih u piti i sparite s blitvom

Piše Tanja Šimundić Bendić
30. ožujka 2021. - 16:10

A tko je rekao da je šparogama najbolje završiti samo u salati, s tvrdo kuhanim jajima. Ma dajte molim vas, na sto se načina u njima može guštati.

Mogu se omotati u pršut, završiti u tjestenini, okupati se u divnom umaku, i same postati njegov glavni dio. A što su tek dobre s pečenim jajima u fritaji, a tek u proljetnim juhicama. Ma da ih samo iskušate u detox napitku.

Možda u rižotu, ili muffinima od šparoga? A da ih degustirate u piti u kojoj ćemo ove predivne, zdrave proljetne darove prirode spariti s blitvom. Eto, to vam je naš današnji prijedlog.

Pita od šparoga i blitve

Sastojci:

Gotove kore

Ulje

1kg blitve

½ kg šparoga

2 jaja

100 g riže

2 žlice kiselog vrhnja

Sol, papar

Pripremiti gotove kore, staviti tri lista na krpu, poškropiti ih uljem da se slijepe. Pod dvije još sta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:39