StoryEditor
Hranaškrobno grijanje

Idealan recept za hladne siječanjske večeri: kako spremiti pole od krumpira sa slaninom i mozzarellom

Piše PSD
19. siječnja 2022. - 22:19

Krumpir je jedna od onih namirnica koja se najčešće nalazi na našim stolovima i koju pripremamo na različite načine, no katkada su najbolji oni najjednostavniji. To dokazuje i naš današnji recept, ukusne pole od krumpira sa slaninom i mozzarellom.

Pole od krumpira, ili police od krumpira kako ih još često nazivaju, tradicionalno je jelo koje se rado spremalo diljem Like koja je poznata po iznimno kvalitetnom krumpiru. Danas se spremaju znatno šire, a zahvaljujući popularnosti krumpira, slična jela u raznim varijacijama postoje širom svijeta. Ovaj put odlučili smo ih spremiti s tradicionalnim sastojkom kao što je slanina koju smo dvostruko omotali oko mozzarelle koja se savršeno uklopila, piše Recepttura.

image
Kvaliteta krumpira ovdje od velike važnosti, a svakako je najbolji izbor bit će mladi domaći krumpir s tankom korom koji je kao savršen za ovo jelo
Screenshot Recepttura

Hrskave pole od krumpira sa slaninom i mozzarellom savršene su za svako društvo

Za prženje nije potrebno ulje budući da se slanina lijepo popržila na vlastitim masnoćama. Mozzarella se otopila, no nije iscurila nego se iznutra stopila sa slaninom koja je postala fina i hrskava. Tako pripremljeni zamotuljci stavljaju se na pole od krumpira ispečene u pećnici. Ovdje valja napomenuti da se pole od krumpira – iako ponegdje možete pročitati drugačije – uvijek rade od krumpira koji se ne guli nego samo nareže na dvije jednake polovice. Zbog toga je kvaliteta krumpira ovdje od velike važnosti, a svakako najbolji izbor bit će mladi domaći krumpir s tankom korom koji je kao savršen za ovo jelo.

image
Screenshot Recepttura

Pole od krumpira i mozzarelle poslužit će kao odličan ručak ili večera, ali i slastan finger food koji možete lako i jednostavno pripremiti i za veće društvo. Možete ih napraviti i s drugim ukusnim sastojcima, pa slobodno na njih stavite ono što najviše volite, a možete ih prema želji i jače začiniti, piše Recepttura.

Sve detalje pogledajte u videoreceptu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 03:24