StoryEditorOCM
HranaJELA KOJA VOLIMO

I ove godine ste posadili previše boba i već ste ga se naguštali, a rado biste ga jeli i iduće zime? Evo najpravilnijeg načina za zamrzavanje i dvaju recepata s top namirnicom

9. lipnja 2021. - 10:39

Ako vam je već pomalo dojadilo što danima jedete bob jer ste ga i ove godine previše posadili, a znate kako zimi čeznete za njim, rješenje je zamrzavanje, ali nakon blanširanja.

Naime, blanširanjem (kratka obrada kipućom vodom) spriječit ćete promjenu boje, teksture i okusa boba.

Važno je prilikom zamrzavanja u paket staviti točnu količinu za pripremu jednog obroka.

Možda ćete zbog toga sada izgubiti koju minutu više, ali ćete zato profitirati u trenutku odmrzavanja.

Zamrznuti bob može se čuvati u zamrzivaču između 8 i 12 mjeseci, uz temperaturu koja uvijek mora biti ista i ne viša od -18°C.


Prilikom odmrzavanja, ako želite, možete jednostavno odstraniti kožicu sa svake bobe. Bob se bez odleđivanja izravno iz vrećice uspe u vrelu vodu....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2024 05:54