
Riječ je o receptu 'Ganache Double' koji nam je otkrila mlada ekipa iz orebičke slastičarnice Croccantino, a iako na prvi pogled djeluje zahtjevno, riječ je o prilično jednsoatvnom receptu koji će vam samo oduzet malo više vremena. U svakom slučaju, konačan rezultat više se nego isplati!
Ganache Double![]() Sastojci za biskvit: - 5 jaja - 100 g šećera - 150 g maslaca - 100 g čokolade - 80 g brašna - 1 vrećica praška za pecivo Priprema: Odvojimo žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksamo s 80 g šećera, bjelanjak ulupamo postupno dodavajući 20 g šećera. Na pari otopimo čokoladu i maslac i kada je smjesa otopljena i svilenkaste teksture, dodamo smjesi žumanjaka i šećera. Tome dodamo prosijano brašno i prašak za pecivo koje smo prethodno pomiješali. Na kraju postepeno dodajemo ulupani bjelanjak sa šećerom i uspemo u kalup za tortu. Biskvit pečemo 20 minuta na temperaturi od 170 stupnjeva. Sastojci za ganache od tamne čokolade: - 500 g mliječnog vrhnja - 200 g tamne čokolade s minimalno 70% kakao dijelova Priprema: Mliječno vrhnje zagrijavanjem dovedemo do vrenja i prelijemo preko sjeckane čokolade. Pričekamo par trenutaka da se čokolada počne topiti i miješamo dok smjesa ne postane glatka. Ganache od tamne čokolade prelijemo po toplom biskvitu. Ohladimo tortu. Sastojci za ganache od bijele čokolade: - 200 g mliječnog vrhnja - 300 g bijele čokolade Priprema: Mliječno vrhnje zagrijavanjem dovedemo do vrenja i prelijemo preko sjeckane čokolade. Pričekamo par trenutaka da se čokolada počne topiti i miješamo dok smjesa ne postane glatka. Ganache od bijele čokolade prelijemo po ohlađenom ganacheu od tamne čokolade. Ohladimo tortu i ukrasimo po želji. |