StoryEditor
GastroPromo

Ukusna hrana po primamljivim cijenama i to baš u pravi trenutak: pred nama je vikend restorana, doznajte koji objekti imaju posebnu ponudu

Piše SD
6. veljače 2020. - 15:19
Shutterstock

Vikend restorana je pred vama! Tri dana kada probrano gastronomsko društvo Splita, Omiša i Baške Vode otvara svoja vrata i nudi iznimno ukusnije menije po još „ukusnijim cijenama". Gastro avantura započinje u petak 7. veljače i traje sve do nedjelje i može poslužiti kao idealno Valentinovo prije Valentinova.

Praktično gledajući, tako će se za popularne cijene izbjeći gužve po restoranima koje su postale tradicionalno obilježje praznika zaljubljenih. A kako ljubav traje cijelu godinu, zar je važno kada se ide na romantičnu večeru?

Ami pub, Del Posto, Fabrique, Kaštil Slanica, Noštromo, Olive Tree, Terminal F i Zrno Soli su se tako pripremili i ponudili svojevrsni preludij Valentinovu.

Sigurno nećete požaliti ako se ovog petka, subote ili nedjelje zaletite do bilo kojeg od ovih restorana, a ako vam se iznimno svidjela njihova ponuda, zašto se ne vratiti na Valentinovo? Ili kušati nešto novo. Nepce je oduvijek voljelo istraživati i baš vam se ovaj vikend pruža idealna prilika za to.

RESTORANI I MENIJI:

FABRIQUE PUB
PREDJELO
Mazalice od mljevene junetine s kajmakom
Domaće kiflice punjene sirom i pancetom
GLAVNO JELO
“Djevojački san” sa šopskom salatom
Punjena vješalica s batatom
DESERT
Lava cake
*Cijena 119 kn po osobi
Za veće društvo - Leskovački metar za 6 osoba, 6 puta po pola litre piva ili 6 čaša vina uključeno u cijenu - cijena 600 kuna
Rezervacije na broj: 098 175 1271

AMI PUB BEER & FOOD
PREDJELO
Domaći zeleni ravioli punjeni tikvicama i sirom na slatkoj šalši
GLAVNO JELO
Svinjski vrat odležan u zdencu 30 dana s punjenim krumpirom na jestivoj zemlji
DESERT
Crumble od jabuke
U meni je uključena čaša vina ili piva
*Cijena 119 kn po osobi
Rezervacije na broj: 095 837 6083

TERMINAL F
MENU 1
Plata za dvoje
Parmigiana Burger s kroketima i pomfritom
Churros s Nutellom
MENU 2
Mac & Cheese plata za dvoje
Pizza Parmigiana
Tacosi od jabuke sa sladoledom od vanilije
* Cijena po osobi: 119 kn
Rezervacije na broj: 097 799 6569

RESTORAN KAŠTIL SLANICA
Radmanove mlinice
PREDJELO
Bruschetta od kruha ispod peke s domaćom šalšom, rikulom, slanim inćunima i sirom
Krem juha od raštike
Crni rižot od sipe
GLAVNO JELO
Biftek tagliata s parmezanom, rikulom i pekarskim krumpirom
Dalmatinska pašticada s domaćim njokima
Pohane žabe s tartar umakom
DESERT
Rožata
Čokoladna torta s narančom
Palačinke ˝Kaštil Slanica˝ s preljevom od višanja
*Cijena po osobi 119,00 kuna
Rezervacije na broj: 021 861 783

NOŠTROMO
MENU 1.
Juha od morskog kamena (recept nastao prije 2000 godina)
Papinski brudet
Sladoled od badema sa zapečenim orašastim plodovima, preliven uljem od koštica grožđa
MENU 2.
Salata od plavog morskog raka, krema od šparoga, voćni umak
Dioklecijanov medaljon
(File bijele jadranske ribe, kupus na tabak, umak od datulja)
Parfe od badema s umakom od bijele čokolade i otočne ruže
* Cijena 115 kuna po osobi
Rezervacije na broj: 091 405 6666

ZRNO SOLI
RIBLJI MENU
Trobojna pašteta od sipe, bijele ribe i tune, cikla, tatar od kiselih krastavaca
Mantekirani rižot od dimljenih dagnji, kozica i bijele ribe, krema od raštike, mlada skuta
Biskvit od maka, krema od višanja, bobičasto voće
MESNI MENU
Bruschettone s pršutom i pancetom, mozzarellom, rajčicom, matovilcem
Otkoštena piletina, krema od cvjetače, verzot, tostirani indijski oraščići
Dacquoise od badema, mousse od mliječne čokolade, gel od malina
*Oba menija su 119 kuna po osobi
Rezervacije na broj: 021/399-333; 091/434-3050

DEL POSTO
Grand hotel Slavia Baška Voda
HLADNO PREDJELO
Sushi uramaki s black tigers kozicama i avokadom te uramaki s pečenom piletinom i krastavcem
TOPLO PREDJELO
Jakovljeve kapice na gelu od Granny Smith jabuke i čipsom od batata
GLAVNO JELO
Marinirani rep grdobine na posteljici od mladog špinata
Cijena 119 kuna
Rezervacije na broj: 021 604 890

OLIVE TREE
Menu 1
Beef rolice (goveđe rolice s pire krumpirom, kupusom i majonezom)
Skradinski rižot
Food (tamna čokolada, višnje, slani karamel, Baily)
Menu 2
Lignja punjena u crnom vinu
Tagliatelle s grdobinom
Fetish (pistaccio, mascarpone, bijela čokolada)
* Cijena 119 kuna
Rezervacije na broj: 021 781 103

 

Izdvojeno

15. srpanj 2020 05:23