StoryEditor
Gastrozašto piti bljutavo?

Toplo pivo baš i nije neki gušt, evo dva načina za brzo hlađenje, za drugi vam uopće ne treba hladnjak i temperaturu mu spušta na optimalnu već za 2-3 minute!

Piše PSD
7. srpnja 2019. - 13:41
krafting_makarska1-070619

Toplo pivo. Nije baš neki gušt, zar ne? A što kad vam pri ruci nije hladnjak u kojem ga možete dovesti na optimalnu temperaturu ili vam hladnak nije dovoljno velik za veću količinu piva? Nemojte se predati i pijuckati bljuzgavo pivo, potrudite se iskušati ova dva trika.

Prvi je poprilično jednostavan (pod uvjetom da vam je na raspolaganju zamrzivač). Sve što trebate napraviti je omotati bocu ili limenku toaletnim ili kuhinjskim papirom, lagano ga poškropiti vodom i staviti sve skupa 'u led'. Pivo će biti fino rashlađeno već za 15 minuta.

Ilustracija: Reuters

Drugi je trik nešto kompliciraniji, ali štedi vrijeme - navodno 'pali' već za 2-3 minute. Trebat će vam kanta, maštil ili nešto slično u što ćete staviti limenke ili boce, zatim voda, jednako toliko leda i sol. Vrlo je bitno pogoditi točan omjer leda i soli, a on se izračunava ovako: na svakih 1,5 kilogram leda treba vam 300 grama soli. Bitno je i povremeno protresti maštil/kantu ili promiješati boce, ako ih hladite u kadi ili sudoperu.

Ovi trikovi uspješno se mogu primijeniti i kad muku mučite s mlakim vinom, sokom ili gaziranim napitcima.

#PIVO#SD LITO#RASHLAĐIVANJE PIVA#KAKO OHLADITI PIVO

Izdvojeno

17. lipanj 2020 07:28