StoryEditor
GastroNjam, njam!

Tako ukusno, a tako zdravo: donosimo recept za palačinke koje možete jesti bez grižnje savjesti

Piše M.Me.
20. studenog 2016. - 21:45
stari_plac2-100516

Svi volimo palačinke, ali često se suzdržavamo od ove poslastice, koja dolazi u divnim slatkim i slanim kombinacijama, jer ne spada u kategoriju pretjerano zdrave hrane. Pa ipak, ako u klasičan recept unesete neke promjene, možete dobiti mnogo zdraviji, a jednako ukusan obrok.

Ovom prilikom predstavljamo vam heljdine palačinke koje su nas osvojile na prvi griz.

Potrebni sastojci:

  • 250 g heljdinog brašna
  • 3 dl mlijeka (kravljeg, sojinog ili nekog drugog)
  • 1,5 dl mineralne vode
  • 1 žlica maslinovog ili kokosovog ulja
  • 2 jaja
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žlica smeđeg šećera, meda ili nekog drugog sladila

Priprema: 

U brašno umiješajte jaja, ulje, mlijeko, mineralnu vodu, šećer i sodu bikarbonu. Umutite dobro sve sastojke i stavite u hladnjak 30-40 minuta. Tavu ugrijte, dodajte malo ulja i stavite peći 2-3 minute sa svake strane. Palačinke ne bi trebale biti pretanke.

Najbolje ih je puniti svježim sirom ili mozzarellom, ali možete ih napraviti kao slatku varijantu s domaćim pekmezom ili nekim drugim namazom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. listopad 2020 05:54