StoryEditor
GastroUSUSRET 'VIKENDU RESTORANA'

Splitski se chefovi natječu s povoljnim menijima u kojima možete uživati uoči Dana ljubavi: božanstvenim kombinacijama teško ćete odoljeti

5. veljače 2019. - 10:09

Evo nas opet sa splitskim Vikendom restorana, već treći put za redom, nekoliko dana uoči Valentinova, opet s najboljom spizom na tanjuru iz deset vrhunskih splitskih ugostiteljskih objekata.

Ove godine Vikend restorana pada 8., 9. i 10. veljače, užežin valentinovskog šušura, u kojem mnogi nerijetko zbog velikih gužvi ostanu bez slobodnog stola. No ima lijeka i za to, deset splitskih bisera gastronomske scene svoje posebno kreirane sljedove ponudit će nekoliko dana uoči dana koji slavi ljubav.

Njihovi chefovi su za gastronomsko veselje pripremili jelovnik od tri slijeda praćen promotivnom, valentinovskom cijenom. Kao uvertira u ljubavnu feštu pozivaju vas na druženje, a što su pripremili otkrivat ćemo pojedinačno tijekom narednih dana. Za početak počnimo s Biberon Sushi & Barom.

– S obzirom na to da je odlična hrana uvijek u "trendu", a ljudima generalno nedostaje malo drugačije ponude i odmaka od standardnog, mi već neko vrijeme istražujemo okuse dalekog Japana i naše Dalmacije.

Tako se i pridružujemo manifestaciji fusion menijem, ali i uvertirom u našu novu ponudu. Pripremili smo odličan meni i rapsodiju okusa, nakon koje slobodno možete proučiti našu bogatu barsku listu. I uživati do kraja večeri – kažu iz Biberon Sushi & Bara.

Valentinovo, ljubav, slatki okusi, topli osjećaj u zraku, vuče li vas to možda na Italiju, romantiku? Da, ima nešto u tome, u čarima talijanske gastronomije koje ćete moći okušati u Restoranu Conlemani, Le Meridien Lava.

Od Tonija Nikolića saznajemo kako se standardno Valentinovo kod njih uobičajeno prati traženjem još jedne sjedalice više. Upravo zbog toga, u valentinovskom ozračju ponuđena je nekoliko dana prije.

– Pripremili smo rezime onog najboljeg što Conlemani kao restoran baziran na talijanskoj gastonomiji nudi. Riječ je o vrhunskim talijanskim specijalitetima, vezanim s probranom vinskom listom iz svih njihovih regija – veli Toni Nikolić.

 

Biberon Sushi & Bar

Jelovnik 1

Predjelo: Miso juha
Glavno jelo: Uramaki sushi – Biberon roll
Desert: Choko lješnjak/choux punjen nježnom kremom od lješnjaka, preliven tamnom čokoladom
Cijena: 99 kn

Jelovnik 2

Predjelo: Tatar tuna i ebi tempura
Glavno jelo: Uramaki sushi – Philadelphia roll
Desert: Zen piramida/prhko tijesto, lagani mousse s tonkom, pistachio biskvit, višnja žele

Cijena: 119 kn

Rezervacije: 021 280 448, book.sushi@biberon.hr

 

Conlemani
Le Meridien Lav


Jelovnik 1

Predjelo: Napolitanski prstići punjeni Milanskom salamom, hrskavo tijesto s buffalo mozzarelom, grilana foccacia, pesto od bosiljka s pinjolima, pikantni umak od sušenih rajčica

Glavno jelo: Juneće "braciole" sa svježim bosiljkom, pire od cannellini graha s pečenim češnjakom i parmezanom, umak od crvenog vina

Desert: Cassata Ricotta (Baršunasta Cassata s Ricotta sirom)

Cijena: 119 kn

Jelovnik 2

Predjelo: Trgana mozzarella, povrće na žaru, pečene mini rajčice, maslinovo ulje

Glavno jelo: Lagano pečeni jadranski kokot, pečeni komorač, mladi krumpiri,vinski umak, salata

Desert: Limoncello tiramisu
Cijena: 119 kn

Jela s različitih jelovnika se mogu kombinirati.

Rezervacije na tel: 500 240

 

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 11:49