StoryEditor
Gastrodelicije

Ravioli sa skutom, janjeća koljenica i torta od sira po receptima Tonija Bobana

Piše PSD.
21. travnja 2015. - 20:15
rgx time: 4.0054321289062E-5
Mladi kuhar Toni Boban koji je osvojio Grand Prix na ovogodišnjem Biseru mora, otkrio nam je neke od svojih omiljenih recepata.

Uz malo umijeća i ljubavi prema spizi neku od ovih delicija možete pripremiti kod kuće, a ova i brojna druga jela s Tonijevim gastro potpisom možete isprobati i u splitskom restoranu No Stress gdje radi uz poznatog chefa Željka Nevena Bremeca.

t.š.b., foto: tom dubravec / cropix

Ravioli punjeni skutom na podlozi od škampa i prošeka



sastojci za raviole:

- 0,5 kg glatkog brašna
- 25 dag drum pšeničnog brašna
- osam jaja od čega tri cijela i pet žumanjaka
- sol, papar
- 20 dag kravlje skute
- sedam dag parmezana

priprema raviola:

Zamiješati tijesto, razvaljati ga, stavljati po žlicu skute na okruglice od tijesta, rubove proći bjelanjkom, i pokriti tijesto drugom polovicom. Rubove pritisnuti vilicom, kuhati osam minuta.

sastojci za umak:

- pola kilograma škampa
- češnjak
- 10 dag peršina
- dvije žlice konšerve
- malo prezle
- 3 dl prošeka

priprema umaka:

Na ulju popržiti škampe, dodati ostale sastojke, podliti prošekom, i pustiti da zavri. Dodati vodu i pustiti da kuha 40 minuta. Začiniti, sve dobro protisnuti kroz cjedilo. Povezati s raviolima.
Janjeća koljenica u demiglace umaku



sastojci:

- 40 dag janjeće koljenice
- sol, papar, crvena paprika
- demiglace umak
- majčina dušica
- 2 dl prošeka
- malo mladog krumpira
- češnjak

priprema:

Janjeću koljenicu začiniti, na naglo zagrijati na tavi, uvaljati u demiglace umak, staviti malo majčine dušice, prošeka i kuhati do četiri sata. Blanširati mladi krumpir, dodati češer neočišćenog češnjaka, sol i papar. I poslužiti.
Torta od sira




sastojci za podlogu:

- 28 dag keksa
- 9 dag maslaca

priprema podloge:

Zblendati kekse, dodati maslac sa sobne temperature, smjesu utisnuti u dno kalupa za tortu pokrivenog papirom za pečenje i ostaviti da odleži u hladioniku.

sastojci za kremu:

- 60 dag ABC sira
- 15 dag šećera
- jedno jaje i dva žumanjka
- vanilija štapić ili šećer
-  tegla milerama

priprema kreme:

Za kremu pomiješati sir, šećer, jaje i žumanjke, vanilin sjemenke ili šećer i peći na 180 stupnjeva 20 minuta.  Dodati mileram sa štaub šećerom, preliti po površini i zapeći u pećnici još 20 minuta.

posluživanje:

Torta od sira se može poslužiti i uz umak od šumskog voća, i po želji uz englesku kremu.




#TONIBOBAN

Izdvojeno