StoryEditorOCM
HranaNEMOJTE DA VAM POKVARI RUČAK

Posuđe vam smrdi po 'friškini' i nakon što se opralo? Miris oko kojeg izbijaju svađe lako ćete potjerati pomoću par vrlo jednostavnih, a učinkovitih trikova

Piše T.S.M.
19. srpnja 2019. - 10:45
More110906LignjeSaKaparim_2

Miris friškine u mnogim je familijama vječan kamen smutnje: jednome se od njega okreće želudac, a drugome nikako nije jasno u čemu je problem i zašto ovaj osjetljivijeg nosa pozeleni kad pomiriše tek oprani pjat.

Friškinom se naziva neugodan miris po ribi ili jajima, koji se čak i nakon pranja zna tvrdoglavo zadržati na posuđu, kuhinjskom priboru i površinama, čak i ako nisu bile u izravnom doticaju s jajima, piletinom ili ribom, a ako se suđe pralo u perilici, cijela 'tura' zna poprimiti ovu neugodnu aromu.

Svima kojima smeta miris na friškinu dobro će doći ovi savjeti.

- suđe koje je bilo u doticaju s ribom, piletinom ili jajima prije pranja dobro isplahnite u hladnoj vodi, a sve ostatke hrane dobro istrljajte

 - dobro očistite spužvicu s kojom ste se služili prije nego ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 15:07