StoryEditor
Gastropreradite recept!

Obožavate spizu u pašteli, ali vam teško pada na želudac? U tijesto trebate dodati samo jedan jeftin sastojak, upit će daleko manje ulja, a evo i kako dobiti najhrskaviju koricu

Piše T.S.M.
20. kolovoza 2019. - 21:02
shutterstock_1015023850

Ljeto nam donosi toliko puno dobre spize da se jednostavno nema kad sve spremiti i pojesti! Nažalost, neka jela mnogi od nas više ne pripremaju, ma koliko ih mamila okusima i mirisima i podsjećala na djetinjstvo... Ako ste zbog probavnih tegoba 'na čekanje' stavili povrće i ribu u pašteli, otkrit ćemo vam način na koji i tako pripremana hrana može biti lakšeprobavljiva.

Pod pretpostavkom da ono što vam u pašteli škodi nisu ni jaja ni mlijeko ni pšenica nego velika količina ulja koju tijesto tijekom prženja upije, pokušajte u svoj recept ubaciti jedan sastojak. Nije skup niti će bitno promijeniti okus, ali pomoći će da jelo ne bude natopljeno uljem.
Sve što trebate dodati smjesi za prženje je sokod limuna. Zašto? Zato što se kiselina iz limuna nikako ne 'ljubi' s masnoćom iz ulja - sjetite se samo kako je limunovim sokom lako očistiti masne površine. Želite li posebno hrskavu paštelu, obavezno smjesi dodajte i praška za pecivo. Kad se pomiješa s limunovim sokom, nastat će mjehurići i učiniti tijesto prozračnijim.

Pržite li u pašteli voće, recimo jabuke ili breskve, tijestu obavezno dodajte malo ruma, rakije ili maraskina, djelovat će na isti način kao limun.

I još jedan savjet: iz ovog recepta za paštelu slobodno izostavite jaja. Vjerujte, neće se ni primijetiti da ih niste koristili, a jelo će biti probavljivije. U slast!

 

#SD LITO#PAŠTELA#FRIGANJE

Izdvojeno

07. srpanj 2020 17:23