StoryEditorOCM
HranaBLAGDANSKA KAPLJICA

Ne pijte loše kuhano vino! Donosimo dva recepta za najbolju verziju omiljenog napitka

Piše PSD.
17. prosinca 2015. - 18:41
Poslije čaja kuhano vino je najpopularnije zimsko piće, a kod nas se štošta prodaje pod tim nazivom; možda vino i jest u njegovu sastavu, no ono kao baza i način pripreme ponekad mogu biti i ozbiljno toksični!

Ukazuje na to Jure Vojković, barmenski šampion iz Dicma kod Splita, te jedan od najboljih barmena u zemlji koji već po vokaciji, dakako, umije bolje od drugih pripraviti vrhunsko kuhano vino, ali i prepoznati ono koje bi bilo bolje "koristiti kao kvasinu".


Pazite na kalorije!

Liječnici savjetuju da se kuhano vino konzumira danju, naime, tijelo mješavinu šećera i ugljikohidrata u večernjim satima pretvara u masno tkivo, podsjeća nas Vojković, uz napomenu da jedan decilitar kuhanog vina otprilike sadrži između 80-10...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:31