StoryEditor
GastroProbajte recept

Majonezu zamijenite jogurtom, a meso jednim neočekivanim sastojkom i imate večeru iz snova: trebat će vam desetak minuta i nećete se osjećati užasno

Piše J. V.
26. siječnja 2020. - 18:46
Shutterstock

Polpete, hamburger, popečci, kako god nazivate ono što dobijete uglavnom od mljevena mesa i luka, a pržite u dubokom ulju, nisu najzdraviji odabir za večeru. Pogotovo nakon mjesec dana uživanja u blagdanskim delicijama, francuskoj salati i čokoladnim panjevima.

Nisu poželjni ni zbog dodataka - lepinja, majoneza i malo ekstra luka (kapule), pržene po mogućnosti, topljeni sir. Kiseli krastavci mogu proći, ali nećete se valjda na njih "vaditi"? Kraj je siječnja, bližimo se sezoni skidanja suvišnih hrpica, idemo biti ozbiljni.

A to ne znači da trebate početi gladovati - o šteti koju čini najpopularnija "dijeta" na svijetu nećemo ni počinjati.

Donosimo zato za vas jedan recept koji ćete izmiješati u trenu, nećete se puno gubiti nad štednjakom, a završit ćete uskoro s idealno hranjivim obrokom. Sve što trebate je majonezu zamijeniti jogurtom, a meso - crvenom lećom.

Može poslužiti i zelena.

Polpete možete, što je najbolje od svega, peći u pećnici, a poslužiti ih je najbolje s jogurtom ili umakom od jogurta. Raženi kruh ili pečeni batat odlično će se okusima slagati s njima, no ukoliko niste raspoloženi i želite se zavaliti pred televizorom s maskom na licu, oprošteno vam je.

Recept (preuzet iz kuharice "Take One Tin" Lole Milne)

Sastojci (za 12 polpeta):

- 800 g crvene leće, kuhane i ocijeđene

- 140 g brašna

- 2 jaja

. 2 žličice crvene paprike

- sol, papar

- režanj češnjaka

- 300 g sirove cikle (nagratane)

- 4 žlice ulja po izboru (može suncokretovo)

Postupak:

Pomiješajte sve satojke i pecite na papiru za pečenje oko 15 minuta s obje strane. Možete i odvojiti dio ulja za prženje - 4 minute sa svake strane. Ako polpete prebrzo počnu dobijati boju, smanjite vatru.

Poslužite ih s jogurtom. Jogurt umak možete izmiješati od jogurta, žlice maslinova ulja, soli, papra i češnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 14:24