StoryEditorOCM
HranaSPIZA ZA OSCARA

Krenite mijesiti, guštat ćete u delicijama! Franica nam otkriva prvoklasne stogodišnje recepte, za kojima su poludjeli Amerikanci, ali i Jelena Rozga

Piše Dora Lozica
19. siječnja 2020. - 18:06

Korčulanka Franica Tasovac, dugogodišnja nastavnica razredne nastave Osnovne škole “Petar Kanavelić”, predstavila je svoju drugu kuharicu “Slatka Hrvatska”, u kojoj je zabilježila 73 recepta tradicionalnih kolača iz svih dijelova Hrvatske, a svaki recept prati i fotografija.

Mast umjesto maslaca, karakteristični varenik, kukuruzno brašno, rakija od divlje ruže, rogač, smokva, naranča, mindul... samo su dio sastojaka, koje je učiteljica Franica iz prošlosti vratila u 21. stoljeće i to pomoću svoje dvije kuharice, “Slatka Korčula”, koja je izašla 2014. godine, te njezina opširnijeg nastavka “Slatka Hrvatska” koji je svjetlo dana ugledao u kolovozu 2019. godine.

Dinamični omoti uz pristupačnu cijenu napravili su od kuharica pravi hit i to ne samo na otoku i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:33