StoryEditor
Gastrodobar kao tek otvoreni

Jednostavan trik koji trebaju naučiti svi ljubitelji sladoleda: kako u zamrzivaču ne bi postao tvrd kao kamen i izgubio kremastu teksturu, trebate napraviti samo jednu stvar

Piše T.S.M.
2. kolovoza 2019. - 22:33
shutterstock_513580450

Jeste li primijetili da je sladoled kojeg jedete kod kuće uvijek nekako manje fin od onog kojeg jedete vani, čak i kad je u pitanju ista robna marka? Problem nije u sladoledu, nego u vašem zamrzivaču koji nema tako pomno ugođeno održavanje temperature kao rashladna vitrina pa se u kutiji ledene poslastice stvaraju grubi kristali, od kojih 'pati' tekstura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ℂOOKING & LIFESTYLE (@tasteandflavors) on

Stanje je sve gore što 'slajić' duže stoji u zamrzivaču, tim više ako je nekoliko puta odmrzavan, a to vjerojatno znate i sami iz frustrirajućih okršaja sa sladoledom tvrdim poput kamena.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBB (@didi_nida) on

Na sreću, netko je otkrio kako doskočiti ovom problemu. Sve što trebate napraviti je staviti pakiranje sladoleda u plastičnu vrećicu koja se dobro da zatvoriti. To će spriječiti nastajanje kristalića leda, pa ćete uživati u sladoledu kremastom kao da je iz slastičarnice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HealthyVegan (@healthyvegan__) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 04:31