StoryEditor
Gastrozeleni ponedjeljak

Iskušajte recept za aromatična i nedoljiva medena srca - u zdravijoj verziji

Piše PSD.
27. travnja 2015. - 11:20

Obilježite i vi Zeleni ponedjeljak i priključite se tako kampanji Prijatelja životinja (kojom nastoje popraviti naše prehrambene navike uvođenjem jednog vegetarijanskog dana u tjednu) - ovoga puta na sladak način. Nakon ručka po želji od nekog finog sezonskog povrća, kakvog sada ne manjka, počastite se medenim srcima u vege verziji. A ako se ne možete odreći svojih uobičajenih prehrambenih navika pa barem na jedan dan, neka vam bar desert bude zdrav. Iskušajte recept koji nam je poslala Sara Mešin.

Medena srca

Sastojci

Za tijesto:
2 šalice brašna (kombinacija oštrog i integralnog)
1 i pol šalica šećera, jedan prašak za pecivo
jedna žlica začina za medenjake (ili sami napravite mješavinu od cimeta, klinčića, anisa, đumbira i mrvice papra), jedna žlica kakaa
dvije šalice biljnog mlijeka (sojino, zobeno ili rižino)

Za premaz:
5 žlica marmelade od šljiva ili marelica

Za glazuru:
100 g čokolade za kuhanje, malo biljnog mlijeka, žlica ulja

Priprema:

Najprije pomiješajte sve suhe sastojke, dodajte tekuće i dobro izmiješajte.

Zagrijte pećnicu na 180°C, izlijte pola smjese u kalup i pecite desetak minuta.

Izvadite iz pećnice, premažite marmeladom i preko toga rasporedite ostatak smjese.

Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.

Na pari rastopite čokoladu, dodajte biljno mlijeko i ulje te dobro sjedinite.

Prelijte preko ohlađenog kolača i ostavite da se stegne.



Izdvojeno