Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

Koronavirus

Nijemci konačno zauzdali ‘koronu‘, na to su utjecale tri ključne stvariŠto će biti s nama jutro poslije? To je jedino pitanje koje danas ima smislaKoronavirus ubija turizam, stručnjaci priznaju da nisu vidjeli ništa sličnoVideo iz zadarske crkve obilazi društvene mrežeČetiri ključna pitanja o koronavirusu u Domu za starije u SplituUskoro nam stižu znatno niži računi iz HEP-a?Analiza koja će teoretičarima zavjere i skepticima konačno začepiti ustaAko se u Hrvatskoj ‘koronom‘ zarazi isti broj ljudi kao gripom, smrtnih bi slučajeva moglo biti između 1500 i 6000?Epidemija je razotkrila svu štetnost teritorijalnog ustroja HrvatskeImaju li novinari pravo snimati u crkvi?Zašto virus prvo ulazi u staračke domove?Mislite da nam lažu o koronavirusu?

Nijemci konačno zauzdali ‘koronu‘, na to su utjecale tri ključne stvariŠto će biti s nama jutro poslije? To je jedino pitanje koje danas ima smislaKoronavirus ubija turizam, stručnjaci priznaju da nisu vidjeli ništa sličnoVideo iz zadarske crkve obilazi društvene mrežeČetiri ključna pitanja o koronavirusu u Domu za starije u SplituUskoro nam stižu znatno niži računi iz HEP-a?Analiza koja će teoretičarima zavjere i skepticima konačno začepiti ustaAko se u Hrvatskoj ‘koronom‘ zarazi isti broj ljudi kao gripom, smrtnih bi slučajeva moglo biti između 1500 i 6000?Epidemija je razotkrila svu štetnost teritorijalnog ustroja HrvatskeImaju li novinari pravo snimati u crkvi?Zašto virus prvo ulazi u staračke domove?Mislite da nam lažu o koronavirusu?

StoryEditor
Gastročoko senzacija

Ganache Double - torta koja će vas baciti u čokoladni trans

Piše PSD.
24. lipnja 2015. - 21:51
Ukoliko se spremate za neku posebnu prigodu koju planirate proslaviti za bogatom trpezom i očarati svoje goste vašim kulinarskim umijećem, predlažemo da za desert isprobate ovaj recept za čokoladnu tortu s ganacheom od tamne i bijele čokolade.

Riječ je o receptu 'Ganache Double' koji nam je otkrila mlada ekipa iz orebičke slastičarnice Croccantino, a iako na prvi pogled djeluje zahtjevno, riječ je o prilično jednsoatvnom receptu koji će vam samo oduzet malo više vremena. U svakom slučaju, konačan rezultat više se nego isplati!

psd, foto: tanja giovanelli, shutterstock

Ganache Double



Sastojci za biskvit:

- 5 jaja
- 100 g šećera
- 150 g maslaca
- 100 g čokolade
- 80 g brašna
- 1 vrećica praška za pecivo

Priprema:

Odvojimo žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksamo s 80 g šećera, bjelanjak ulupamo postupno dodavajući 20 g šećera. Na pari otopimo čokoladu i maslac i kada je smjesa otopljena i svilenkaste teksture, dodamo smjesi žumanjaka i šećera.

Tome dodamo prosijano brašno i prašak za pecivo koje smo prethodno pomiješali. Na kraju postepeno dodajemo ulupani bjelanjak sa šećerom i uspemo u kalup za tortu. Biskvit pečemo 20 minuta na temperaturi od 170 stupnjeva.

Sastojci za ganache od tamne čokolade:

- 500 g mliječnog vrhnja
- 200 g tamne čokolade s minimalno 70% kakao dijelova

Priprema:

Mliječno vrhnje zagrijavanjem dovedemo do vrenja i prelijemo preko sjeckane čokolade. Pričekamo par trenutaka da se čokolada počne topiti i miješamo dok smjesa ne postane glatka. Ganache od tamne čokolade prelijemo po toplom biskvitu. Ohladimo tortu.

Sastojci za ganache od bijele čokolade:

- 200 g mliječnog vrhnja
- 300 g bijele čokolade

Priprema:


Mliječno vrhnje zagrijavanjem dovedemo do vrenja i prelijemo preko sjeckane čokolade. Pričekamo par trenutaka da se čokolada počne topiti i miješamo dok smjesa ne postane glatka. Ganache od bijele čokolade prelijemo po ohlađenom ganacheu od tamne čokolade. Ohladimo tortu i ukrasimo po želji.








#ČOKOLADNATORTA#ČOKOLADA#TORTA

Izdvojeno