StoryEditorOCM
HranaOtrov u kuhinji

Tijelo ne tolerira ni prevelike količine zdrave hrane: ove namirnice mogu postati toksične, a u njima čak ne morate ni pretjerati

Piše J. V.
2. listopada 2019. - 23:40

Manje je ponekad uistinu više, a ne postoji bolji primjer za to od hrane. Namirnice koje su ekstremno zdrave ukoliko ih se konzumira u umjerenim količinama, u onim pretjeranim mogu ozbiljno naštetiti, pa i - otrovati.

O muškatnom smo oraščiću i njegovim svojstvima koja u većim količinama mogu biti halucinogena, izazvati povraćanje, mučninu i mantavicu, pisali jučer, a danas donosimo pet vrsta hrane kojima biste trebali pristupati na (otprilike) isti način. 

Začin koji može 'podići' omiljeni prilog od krumpira, ali i ozbiljno otrovati: izaziva zdravstvene probleme ako pretjerate s upotrebom, neki od njih prilično su neugodni

1. Riblje ulje i omega-3

Bez dovoljne količine omega-3 masnih kiselina ljudski organizam ne može funkcionirati na ispravan način. Esencijalne su za zdra...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:58