Piše T.S.M.
Foto Ilustracija / Shutterstock
Svi obožavaju ribu na gradele, no kad njena aroma prijeđe na hranu koja se peče nakon nje većini će se okrenuti želudac.
Stvarno, bržole s mirisom lubina, ne zvuči baš primamljivo, zar ne? Osim na gradelama, riba će svoj specifični vonj ostaviti i na grill tavi i drugome posuđu, no za sve postoji isto rješenje: dobro istrljati.
Međutim, trljate li samo spužvicom ili 'atomic' žicom, rezultat možda neće biti zadovoljavajući i zato pribjegnite ovim malim trikovima.
Prije nego se bacite na ribanje tave ili gradela, dobro ih poprskajte mješavinom sode bikarbone i limunovog soka (ako čistite osjetljivo posuđe ovaj 'koktelčić' razblažite s malo tople vode).
Isti efekt imat će i kvasina ili alkoholni ocat (u 'društvu' sa sodom), a riblji miris uspješno ćete potjerati protrljate li grill polovicom kapule.