StoryEditorOCM
HranaKorisni savjeti

Zvijezdina 'Mala škola kušanja maslinova ulja'

Piše PSD
22. svibnja 2019. - 18:46

Na Zvijezdinoj radionici "Mala škola kušanja maslinovih ulja" mr. sci. Zorica Jurišić podučila je sudionike tehnikama kušanja ekstradjevičanskih maslinovih ulja.

– Osnovna razlika između visokokvalitetnih maslinovih ulja i onih niže kvalitete jest da ova prva ne smiju imati manu, a pozitivne osobine, poput voćnosti, gorčine i pikantnosti moraju biti u većini. Kad potrošač kupuje ulje, morao bi znati što to znači – kazala je mr. sci. Jurišić.

Predavačica na Zvijezdinoj radionici educirala je polaznike radionice i kako prepoznati jednu od osnovnih mana maslinova ulja – užeglost, najčešće izazvanu dugotrajnim i neadekvatnim čuvanjem.

– Užeglost je često vezana za trajnost ulja. Na deklaracijama moramo gledati rok valjanosti, bitno je prepoznati kada ta ulja, zbog...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:29