StoryEditorOCM
HranaIzbacite iz navike

Koristite hrpu začina, ali okus hrane ostaje bljutav? Moguće da radite ove greške: poništavaju sav trud u kuhinji, a dio su rutine mnogih; Meso je naročito delikatno

Piše J. V.
10. svibnja 2019. - 00:05

Ukoliko ih znate koristiti u skladu s njihovim pravilima, začini vam mogu biti pravi saveznik u kuhinji - neki kuhari čak tvrde da i najprosječniju namirnicu mogu pretvoriti u ukusno jelo, no ne polazi to svima za rukom.

Dapače, mnoge zbunjuje ponuda pustih vrećica koje supermarketi imaju u ponudi, a neki zvuče toliko egzotično da se nerijetko odlučimo na klasičnu opciju soli i papra.

Kako ne biste više uludo bacali novac kupujući začine koje ne znate koristiti, za portal Self kuhar Dan Zuccarello donosi popis najčešćih pogrešaka kada je riječ o kuhinjskim aktivnostima. Protiv "bljutave" hrane, krenimo redom.

1. Ne solite hranu uopće

Proces soljenja najvažniji je tijekom pripreme hrane, tvrdi Zuccarello. Sol ima tu moć da učini meso sočnim, povrće ukusnijim, čak i slatko -...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:17