Ako niste isplanirali objed za Veliki petak, a niste ni pribavili namirnice, nema mjesta panici. Donosimo riblji recept koji zadovoljava sve potrebe - sprema se brzo, ukusan je, zdrav i "morski".
Chef kaštelanskog "La Fumee-a", Frane Badrov, podijelio je s nama recept za "ribu u škartocu", lagani zaokret na britansku ribu s krumpirićima ("fish and chips"). Receptom smo oduševljeni, a on nam ga je i demonstrirao - sve je zabilježio naš fotoreporter Nikola Vilić.
Riba u škartocu
Chef Frane Badrov, La Fumee
Namirnice:
- 200 g fileta oslića (može i filet ili komad bilo koje druge ribe)
- 100g tikvica
- 200g krumpira
- 60 g mladog špinata
- 70 g rajčica
- 15 g češnjaka
- 1 dcl bijelog vina
- sol, papar, vegeta, maslinovo ulje
Priprema:
Na tavi ugrijati maslinovo ulje, dodati narezani krumpir...