Mozaik Gastro

Ususret vikendu restorana

'Ljudi žele imati obilato na tanjuru, pratimo trendove!': u splitskim gastro mekama spremni su vas razmaziti, evo gdje posebno misle na vegetarijance

Ususret vikendu restorana

Bit će ovo za mnoge lijepo Valentinovo. Mnogi će ga provesti u dobrom društvu, ljubavnom, prijateljskom, dragom, a da je to tako, svjedoče i rezervacije koje već stižu na adrese podmarjanskih ugostiteljskih objekata. Iz "Re di Mare" potvrđuju kako su ove godine Splićani pohrlili na vrijeme osigurati svoju sjedalicu za blagdan ljubavi.

Onaj tko kasni, naime, često zakasni toliko da ostane bez mjesta, pa su mnogi zato na vrijeme krenuli u akciju. A tu je i splitski Vikend restorana, koji pada 8., 9. i 10. veljače, što sa sobom donosi mogućnost ranije valentinovske proslave.

Deset se splitskih restorana za njega dobro pripremilo, a u prilog tome govore jelovnici puni delikatesa. Svatko ima neki svoj adut u rukavu, ono što ga čini posebnim. U restoranu "Re di Mare" on se možda krije upravo u vege jelovniku koji su, uz riblji i mesni, ponudili svojim gostima.

– Ljubitelja vege jela, kao i onih koji ih žele probati, u Splitu je sve više, zbog čega smo u restoranu odlučili u ponudu uvrstiti jela i s takvim predznakom. To je već postala naša prepoznatljivost. Obilježavanje Valentinova u Splitu je već prilično zaživjelo, ljudi ga vole slaviti i na taj dan povesti svoje drage osobe na fino druženje uz finu spizu. Splitski restorani za Valentinovo budu prepuni, a kod nas su već počele stizati prve rezervacije – vele nam iz restorana "Re di Mare".

Dolaze im, kažu nam, ljubavni parovi, društvo s nekoliko parova, prijatelji, a što je zanimljivo, i ekipice žena bez muške pratnje, koje se na taj dan žele baš lijepo zabaviti. Što da ne, Valentinovo je dan koji slavi ljubav, prijateljstvo, društvo, pa je i red da se, kad već kao takvo obilježje egzistira, lijepo i obilježi.

A što je s "Olive Tree", popularnim splitskim okupljalištem? Iz prve ruke doznajemo kako će i kod njih biti pravi valentinovski ugođaj, možda i pokoje iznenađenje, u svakom slučaju više nego dobra zabava. Dakle, čeka ih odlična ponuda jela, što se vidi i po prigodnom jelovniku pripremljenom za Vikend restorana.

A onda i odlična glazba, za koju je, kao i obično, stalno zadužen resident DJ Ante Jakir. Ne možemo ne spomenuti i fantastičan interijer u vintage stilu, koji čeka one koji vole pohoditi ovaj popularan objekt.

– Naše goste uvijek čeka miks dobre zabave, kako svakog dana, tako i za Valentinovo, a naravno i za Vikend restorana, koji nam stiže malo prije obilježavanja ljubavnog blagdana. Već smo prepoznati kao lokacija koja objedinjuje mjesto na kojem se dobro jede, a isto tako figurira i kao lounge s odličnom zabavom.

"Olive Tree" uvijek prati svjetske trendove i nastojimo ih što prije implementirati u naš rad – kažu nam iz ovog popularnog splitskog okupljališta.

A kad su trendovi u pitanju, u "Olive Tree" smo čuli i onaj za 2019. godinu vezan uz gastronomska pitanja. Kaže da se situacija mijenja i da gost želi imati dobar pjat, pun svega, obilat, kvalitetan.

– Ljudi žele imati obilatost na tanjuru, kvantitetu. Naravno, isključivo praćenu kvalitetom. Gastronomski trend u 2019. godini je jasan, a kako pratimo novitete koji se događaju na svjetskoj razini, tako smo odmah jasno u skladu s njima postavili i našu gastronomsku priču – navode nam iz restorana "Olive Tree".

 

Olive Tree

RIBLJI JELOVNIK

Toplo: punjena lignja u crnom vinu
Vruće: black cod bakalar s blitvom i mrkvom
Slatko: fetish čokoladna pjenica s bademima

MESNI JELOVNIK

Toplo: pull pork na palenti s kapulom
Vruće: janjeća koljenica s restanim krumpirom i tartufatom
Slatko: bijela čokolada, jogurt, šljive, cimet

Cijena 110 kn

Rezervacije: 021/781-103

 


RE DI MARE

VEGE MENI

1. Quinoa salata s krutonima
2. Šarene njoke od povrća u pesto umaku
3. Panna cotta s višnjom

CIJENA: 99 kn

MESNI MENI

1. Bruschetta s mozzarelom & cherry/cheese ražnjić
2. Njoke u bolognese umaku sa slatkim vinom
3. Čokoladni mousse
CIJENA: 109 kn

Riblji meni

1. Carpaccio od grdobine
2. Rižoto od kozica i graška
3. Rožata

CIJENA: 119 KN
Rezervacije na 095/725 55 55

 

Naslovnica Gastro