Mozaik Gastro

Vikend restorana

'U sekund sve plane!': u splitskim gastro mekama složili su super slijedove u čast Danu ljubavi, po ovim cijenama teško im je odoljeti

Vikend restorana

A gdje ćete vi provesti Valentinovo? Jeste li već napravili ljubavni plan za svoju najvoljeniju osobu, izabrali neko posebno mjesto na kojemu ćete se družiti s dragim ljudima? Ponekad nije lako napraviti najbolji izbor, a vrijeme teče pa mnogi na kraju balade ostanu bez rezerviranog stola.

Pa da vas ne susretnu takve muke, a u konačnici možda i bijes drage vam osobe, poslušajte naš savjet. Predstoji nam splitski, tradicionalni Vikend restorana. Održat će se 8., 9., i 10. veljače, a u njemu će sudjelovati deset bisera splitske ugostiteljske scene. Pripremili su vam nešto posebno, nešto po čemu će taj dan pamtiti ljubavni parovi, ali i prijatelji, ekipe, svi koji se žele zabaviti u dobroj atmosferi.

Goste užežin Valentinova s guštom očekuje ekipa iz "Kadene", restorana koji je lanjske godine dobio Michelinovu preporuku. A znamo da vrhunsku ocjenu, savjet, impresiju michelinovci daju samo najboljima. "Kadena" već tradicionalno za Valentinovo priprema delikatese na tanjuru, praćene probranom vinskom listom. Stariji ljudi uvijek kažu da ljubav ide preko želuca, pa ako je po tome suditi, u "Kadeni" će biti puno dobrih emocija.

- Za Vikend restorana, u koji se tradicionalno uključujemo, pripremili smo mesni i riblji jelovnik, s prilagodbama za valentinovsko ozračje. U suštini smo riblji restoran, no naravno i mesoljupci kod nas imaju puno zanimljivih jela za degustaciju. Iz iskustva mogu kazati da se Dan zaljubljenih kod nas voli slaviti. Splićani imaju običaj na taj dan i uženin njega svoje drage osobe povesti na fino druženje – kaže nam vlasnik "Kadene" Bernard Križanović.

Split je posljednjih godina doživio ugostiteljski procvat, a kao jedno od mjesta koje se odmah iskristaliziralo za ono koje se posjećivati mora jest "Fabrique pub". E pa onima koji za Valentinovo traže red odlične gastronomije praćen redom super zabave, ovo je također dobra preporuka. Zašto? Zato što ih tu čeka zanimljiv prigodno valentinovski jelovnik. A nakon njega slijedi i zabava. Bit će tu i gosti, bit će i ljubavnih balada, ali zaplesat će se i onako kako treba za proslavu u kojoj se slavi ljubav, prijateljstvo, druženja...

- "Fabrique pub" je koncipiran kao lokalitet u kojemu se dobro jede, a uz to se i dobro zabavlja, bez potrebe za mijenjanjem adrese. I kao takvo mjesto je prepoznato među ljudima svih generacija. Kod nas dolazi mladost od 20-ak godina, parovi od 40, 50 godina, ali i velika društva od po 15 ljudi, zbog čega moramo sastavljati stolove.

Zanimljiva je ta splitska valentinovska praksa, svi počnu tražiti rezervacije u zadnji tren. I onda u sekund sve plane. Ali zato odlično dođe Vikend restorana, u kojem se u valentinovskom ozračju može uživati nekoliko dana – kaže managerica "Fabrique puba" Marita Kaćunić.

 

Restoran KADENA

MESNI MENI
Toplo predjelo - ravioli s vrganjima i umakom od sira 'iz mišine'
Glavno jelo - medaljon svinjskog fileta s grila uz umak od rajčice i poriluka, pečeni krumpir i povrće
Desert - čokoladni mousse s cvijetom soli i maslinovim uljem

Cijena: 119,00 kuna


RIBLJI MENI

Hladno predjelo - tris marinada, tuna, sipice i riblja mlađ
Glavno jelo - filet lubina s kremom od batata i brokule
Desert - tiramisu sa šumskim voćem
Cijena: 119 kn

Rezervacije: 021 389 400

 

FABRIQUE PUB

Jelovnik 1:
Domaći uštipci punjeni sirom i pancetom, servirani s kajmakom
Svinjski vrat serviran s pireom od batata
Torta od sira i šumskog voća
Cijena: 119 kn


Jelovnik 2:
Krem juha od buče
Burger od trgane piletine serviran s batatom i krumpirima
Čokoladni crumble cake sa sladoledom, preliven vrućom čokoladom
Cijena: 119 kn
Rezervacije: +385 99 3209 330

 

Naslovnica Gastro